Her er planen der skal redde turismen i København

Turismebranchen i København har været voldsomt hårdt ramt af corona-epidemien, men plan skal være med til at genoprette området.

Den massive nedgang i rejseaktivitet og de nedlukkede attraktioner og forlystelser har bragt turismebranchen i København helt i knæ. 

Men med en 12. punkts plan og en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 70 millioner kroner er det håbet, turismeerhvervet i hovedstaden igen kan komme på fode. 

Det er Erhvervsministeriet, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen, der står bag den nye indsats, som de har valgt at kalde Comeback Copenhagen.

En central del af planen er at satse massivt på markedsføring af København, der på sigt igen skal tiltrække udenlandske turister til København, men i første omgang skal det også indebære at byde danske turister velkommen. 

Mere bæredygtig turisme

- Turister og gæster skaber tusindvis af jobs og en milliardstor indtjening i København. Vi skal være klar i startboksen, så vi får gæsterne tilbage, så snart der åbnes op. København skal også fremover være en af verdens bedste byer at besøge, og vi kan ovenikøbet benytte den tvungne tænkepause til at udvikle turismen, så den bliver mere bæredygtig og passer bedre til byen, siger overborgmester Lars Weiss (S).  

Udover markedsføring af København vil gruppen bag planen også satse på kongresser, events og krydstogt, ligesom det også er håbet at tiltrække nye flyruter og flere togrejsende. 

Erhvervsminister Simon Kollerup håber, at planen kan få Danmark på forkant i jagten på turister. 

- Turismen er et vigtigt erhverv for Danmark, som skaber mange danske arbejdspladser. Med den nye genopretningsplan for hovedstadens turisme samler vi derfor kræfterne, så vi på forkant af genåbningen kan forberede erhvervet til den nye virkelighed. Danmark er en eftertragtet turistdestination, og det skal vi fortsætte med at være efter coronakrisen,” siger erhvervsminister Simon Kollerup.