Bylaug fik nok: Her skal særlige vejbump forbedre trafiksikkerhed

Et flytbart vejbump er nu installeret i et farligt kryds i Ganløse.

Det lønner sig at insistere.

Det kan Ganløse Bylaug nu vedkende sig, efter at et nyt og særligt vejbump i denne uge blev monteret i den nordsjællandske by.

Det oplyser bylauget i en pressemeddelelse. 

Helt konkret har byen ifølge bylauget i flere år bøvlet med trafiksikkerheden lige der, hvor Farumvej passerer Hvidehøjvej/Enghøjvej.

Krydset er heftigt trafikeret og har ifølge bylauget været genstand for flere farlige situationer. 

Det fik i første omgang Egedal Kommune til at omdanne krydset til en mindre rundkørsel med rød asfalt i midten - men uden beplantning eller jordhøj. 

Tvivl om vigepligt

Siden har bylauget fået adskillige henvendelser fra borgere, der har følt sig utrygge. Lokale trafikanter kaldte det “et hemmeligt kryds”, fordi de kunne se, at udefrakommende eller gennemrejsende i byen ganske enkelt navigerede i rundkørslen som om, det var et almindeligt kryds. 

Derfor opstod der flere situationer med tvivl om, hvem der havde vigepligt for hvem. 

Bylauget måtte derfor i arbejde igen. De betalte for, at et en rådgivningsvirksomhed lavede en trafikrapport, der netop udpegede rundkørslen som et farligt sted. Egedal Kommune blev kontaktet, men de ville ifølge bylauget ikke umiddelbart gøre noget.

Artiklen fortstætter efter billedet...

Fra venstre Niels Hedeager Madsen, Ganløse Bylaug, Jan Jagd Nielsen M3 System og Brian Olsson, Ganløse Bylaug tjekkede krydset, da bumpene lige var monteret og kunne konstatere, at de virkede.
Fra venstre Niels Hedeager Madsen, Ganløse Bylaug, Jan Jagd Nielsen M3 System og Brian Olsson, Ganløse Bylaug tjekkede krydset, da bumpene lige var monteret og kunne konstatere, at de virkede.
Foto: Per Raahauge

Kommune sagde ja til vejbump

Men, men, det fik ikke bylauget til at helme. 

Sammen med det lokale firma M3 System præsenterede de sidenhen et forslag, som kommunen ikke kunne sig nej til, siger medlem af lauget, Niels Hedeager Madsen i pressemeddelelsen. 

- Vi henvendte os derfor til kommunen igen. Og nu var de parate til at støtte sikringen af krydset, hvis Ganløse Bylaug og M3 System finansierede projektet, siger han.

Løsningen blev firmaets såkaldt flytbare pudebump, der er godkendt af Vejdirektoratet. Bumpene er udført i genbrugsgummi, og de kan fastgøres med lim og skruer.

“For få dage siden blev pudebumpene monteret af Egedal Kommune, hvor medarbejderne med det samme kunne konstatere, at trafikken markant sænkede farten inden passagen af krydset,” lyder det i pressemeddelelsen. 

Tidligere er flytbare vejbump med succes monteret i en by-rundkørsel i Slagelse, hvor gennemsnitshastigheden efterfølgende blev sænket med 25 procent. Det viste en undersøgelse fra COWI. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Egedal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere