Tæt trafik truer i pinsen - og det starter i dag

Pinsen er en af årets store rejseperioder - og det kan give kø, hvor særligt Øresundsbroen kan blive ramt.

Når danskerne går fra arbejde i dag, står den på lang weekend. Pinsen venter, og det betyder traditionen tro, at rigtig mange familier drager rundt i landet.

Sommerhuse og familiebesøg venter, og trafikken vil tiltage mærkbart fredag eftermiddag og igen mandag, når folk skal rejse hjem.

Og allerede nu advarer både politiet og Vejdirektoratet om forholdene på særligt Øresundsbroen.

For når folk rejser tilbage til Danmark efter en tur til Sverige, skal de igennem grænsekontrollen - og det kan give kø, ligesom det har været tilfældet de foregående weekender med en ekstra helligdag.

- Vi vil råde borgerne til at krydse grænsen på andre tidspunkter end ved udgangen af en ferieperiode, hvis man har mulighed for det – eller vælge andre transportformer, siger ledende politiinspektør fra Københavns Politi, Jens Jespersen.

Pas på når du fletter

Og så skal man være opmærksom på, hvordan man fletter ind, når broens to spor indsnævres til et enkelt.

- Vi beder helt generelt alle om at benytte begge spor helt frem til indsnævringen ved grænsekontrollen. Først der, skal man flette ind. Man skal også gerne have sine papirer klar, når man kommer hen til selve paskontrollen, siger Jens Jespersen.  

Sidste søndag oplevede Københavns Politi massiv trafik med mange biler, der holdt i kø på Øresundsbroen, på vej hjem efter Kristi Himmelfartsdagene. 

- Vi arbejder så hurtigt vi kan, men vi kan maksimalt bruge seks spor på Peberholmen, og det gjorde vi også brug af i søndags. Alligevel var der op til seks kilometer kø, siger Jens Jespersen. 

Tæt trafik på motorvejene

Også i Vejdirektoratet peger man på stigende trafikmængder i pinsen.

- I dag er der risiko for kødannelse i eftermiddagsmyldretrafikken på motorvejene omkring de større byer, samt tæt trafik mod de store sommerhusområder, som fx Skagen, den jyske vestkyst og Nordsjælland. Trafikken forventes hovedsaligt at gå på tværs af landet mellem hovedstadsområdet og Jylland via Fyn og Sjællands Odde, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Og når folk rejser ud i dag, så skal de naturligvis også hjem igen. Det sker på mandag.

- 2. pinsedag forventes tæt hjemrejsetrafik på tværs af landet mellem Jylland og hovedstadsområdet via Fyn og Sjællands Odde og fra de store sommerhusområder. Derudover risiko for kø på Øresundsbroen fra Sverige til Danmark pga. grænsekontrol og hjemrejsetrafik. Vi råder trafikanter til at køre tidlig morgen eller sen aften, hvis det er muligt, lyder det fra Vejdirektoratet.

Der er risiko for kødannelse både i fredagens eftermiddagsmyldretid og på mandag, når folk vender hjem fra pinseferie.
Der er risiko for kødannelse både i fredagens eftermiddagsmyldretid og på mandag, når folk vender hjem fra pinseferie.
Foto: Dennis Lehmann - Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere