Kirke i Brøndby Strand vil fejre dronningen med særligt drive-in-arrangement

Dronningen fylder 80 på torsdag. I Brøndby Strand vil det blive markeret med klokkespil og fællessang fra bilerne på kirkens parkeringsplads.

Der skal synes fra bilerne i Brøndby Strand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix og Brøndby Strand Kirke

Når klokken slår 12 på torsdag den 16. april, vil organisten i Brøndby Strand Kirke slå tonen an på klokkespillet til fælles fødselsdagssang for Dronning Margrethe. 

Læs også 165 korsangere og musikere vil fejre dronningen digitalt

Normalt plejer flere tusinde mennesker at være samlet på Amalienborg Slotsplads, når regenten har fødselsdag. I år fylder hun 80 år, men har på grund af udbruddet af coronavirus været nødt til at aflyse den officielle fejring.

Drive in og fællessang

I stedet er der stablet et kæmpe landsdækkende arrangement "Danmark synger for Dronningen” på benene, som over 180.000 mennesker via Facebook har tilkendegivet, at de vil deltage i. Det samme vil Brøndby Strand Kirke gøre - på sin helt egen måde. Der er nemlig tale om et drive in-arrangement, hvor folk kan parkere på kirkens parkeringsplads og synge med fra bilerne. 

Læs også Dronning Margrethe frabeder sig blomster på sin fødselsdag

- Det er folk i sognet, der har foreslået, at vi deltager. Vi er stolte af vores klokkespil, og nu hvor vi ikke kan samles i kirken, så er det en god måde at være synlig på i den her tid, lyder det fra Katrine Immerkjær Kristiansen, der er organist i kirken. 

40 meter over jorden

Klokkespillet bliver kaldt verdens største musikinstrument. Der findes kun en håndfuld af dem i hovedstadsområdet, og Brøndby Strand Kirke har det ene.

Organisten siger, at det altid er en særlig oplevelse at spille på det. 

Læs også Dronningen: Coronavirussen er en farlig gæst

- Jeg sidder i tårnet 40 meter over jorden. Helt mutters alene. Jeg har ikke rigtig nogen fornemmelse af, hvad der sker omkring mig. På torsdag håber jeg, at folk vil synge med og have flag med. Normalt ville vi byde på champagne og kransekage, men det kan vi jo ikke i den her tid, fortæller Katrine Immerkjær Kristiansen.

Klokkespillet kan høres i en radius af tre kilometer fra kirken. Hvis man ikke befinder sig i Brøndby Strand, kan klokkespillet også livestreames på Facebook. 

Sangvalg til "Danmark synger for Dronningen"

  • I dag er det Dronningens fødselsdag 
  • Solen er så rød mor 
  • I Danmark er jeg født
  • Papirsklip


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik