165 korsangere og musikere vil fejre dronningen digitalt

Dronningens 80 års fødselsdags bliver ikke en helt almindelig fest, men sammen med facebookgruppen 'Danmark synger for dronningen' er Tivolis eget orkester i gang med at skabe et brag af en digital-fejring for den kongelige fødselar.

Det skulle have været noget af en folkefest, med flag, musik og masser af festivitas.

Men ligesom fødselsdags komsammen i de små hjem er blevet aflyst på grund af coronavirussen, har en helt særlig fødselar også været nødt til at aflyse sin runde fødselsdag. Dronning Margrethe fylder 80 år, men selvom alt pomp og pragt må undværes under corona-tiden, selv for dronningen, så vil danskerne rigtig gerne fejre Danmarks dronning.

Facebooksiden ‘Danmark synger for dronningen’ som for længst har rundet 160.000 medlemmer, har skabt et samarbejde med Sjællands Symfoniorkester, Copenhagen Phil.

Orkestret som om sommeren skifter navn til Tivoli Copenhagen Phil, skulle da også have spillet i netop Tivoli for den kongelige fødselar, men som alle andre arrangementer er den koncert også aflyst.

Copenhagen Phil

Musikalsk puslespil

På Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkesters Facebookside kan man læse at folkene bag arrangementet glæder sig. På trods af at festen er aflyst og gæsterne må blive hjemme skriver Copenhagen Phil at “Fællesskabet er intakt og vi står sammen ved at holde afstand”.

Med den danske sanger og sangskriver, Thomas Buttenschøn, skal et 100 mands kor, bestående af voksne og børn fra hele Danmark synge med på fællessang, sammen med resten af landet og musikere fra Copenhagen Phil.

I en video som er delt på Facebooksiden 'Danmark synger for dronningen, fortæller Thomas Buttenschøn at han selv tror at netop sang er noget som har bundet danskerne sammen i mange år. Ifølge ham, var daglig morgensang i skolen, med til at styrke fælleskabsfølelsen. Thomas Buttenschøn skal synge for på de i alt fire sange som udvælges.

Men hvordan mødes man så uden at mødes? Det gør man ikke, og derfor har Copenhagen Phil også lagt hjernen i blød for at få det musikalske puslespil til at gå op.

Løsningen er blevet at de i alt 65 musikere og korsangere hver for sig optager en musikalsk bid som derefter klippes sammen og vises når resten af Danmark skal synge for dronningen.

Håbet fra folkene bag ‘Danmark synger for dronningen’ er at samle en million stemmer rundt om i hele landet, som vil ‘mødes’ og fejre dronningen med sang den 16 april, sammen men hver for sig.

Der kan ønskes sange som skal synges for dronningen af facebookgruppens medlemmer til og med den 5 april.