Efter uroligheder: Nu indføres der skærpet strafzone omkring Brøndby Stadion

Vestegnens Politi tager nu konsekvensen af voldsomme uroligheder efter fodboldkampe på Brøndby Stadion.

De næste to dage kan man få dobbelt straf, hvis man begår kriminalitet i området omkring Brøndby Stadion.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse onsdag.

Den skærpede strafzone gælder fra torsdag 4. august klokken 10 til fredag 5. august klokken 4.

quote Desværre er vores erfaring, at nogle kampe forvandler et område, som er fredeligt til daglig, til en konfliktzone

Mogens Lauridsen, Politiinspektør, Københavns Vestegns Politi.

Den midlertidige skærpede strafzone skal sikre, at det er trygt at tage ind at se Conference League-kampen mellem Brøndby IF og FC Basel, der sparkes i gang på Brøndby Stadion torsdag klokken 20:30.

”Vi arbejder hårdt for, at fodboldkampe bliver en hyggelig sportsbegivenhed. Desværre er vores erfaring, at nogle kampe forvandler et område, som er fredeligt til daglig, til en konfliktzone, fordi visse fangrupperinger aktivt søger konfrontationer, vold og uroligheder, og til kampen på torsdag kommer der efter vores vurdering risikofans fra ude- og hjemmehold med dertil hørende risiko for vold og ballade", siger politiinspektør Mogens Lauridsen, Københavns Vestegns Politi.

To betjente måtte på skadestuen

Senest oplevede man voldsomme uroligheder efter kampen mod det polske mandskab Pogon Szczecin 28. juli, hvor der var ballade både på og uden for stadion.

Flere gange måtte politiet skride ind med magt, ligesom de blev udsat for vold og kasteskyts. To betjente måtte efterfølgende til behandling på skadestuen.

Det er første gang, at politiet tager værktøjet i brug i forbindelse med en fodboldkamp. Det er en mulighed, som Politiloven tillader, hvis det vurderes, at der er et ekstraordinært kriminalitetsbillede, der skaber utryghed for de borgere, der bor og færdes i området. Samtidig skal det vurderes, om det afgrænsede område kan være med til at skabe tryghed i zonen.

”Vi vurderer, at en skærpet strafzone vil være med til at skabe tryghed for beboere i området, fredelige familier og tilskuere, som skal til denne fodboldkamp, og hindre uroligheder, vold og ballade,” siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

En skærpet strafzone medfører, at visse former for kriminalitet – vold mod tilskuere, frivillige stewards på stadion og politiet med videre – begået i zonen kan straffes med op til dobbelt straf. 

Den skærpede strafzone gælder på stadion og et område omkring stadion afgrænset af Park Allé, Motorring 3, Holbækmotorvejen, Bygaden, Præstegårdsvej, Seminarievej, Bygaden og Park Allé.

Se området på nedenstående kort. 

Ifølge Politilovens § 6a kan politiet i en nærmere bestemt tidsperiode udpege et afgrænset geografisk område, hvor straffen for en række straffelovsovertrædelser ifølge straffelovens § 81c kan forhøjes til dobbelte.
Ifølge Politilovens § 6a kan politiet i en nærmere bestemt tidsperiode udpege et afgrænset geografisk område, hvor straffen for en række straffelovsovertrædelser ifølge straffelovens § 81c kan forhøjes til dobbelte.
Foto: Københavns Vestegns Politi