Brøndby IF efter uroligheder: Tilskuere trak knive

Ifølge Brøndby IF's sikkerhedschef maskerede polske tilskuere sig og trak knive i forbindelse med torsdagens europæiske kamp.

Flere politibetjente blev udsat for vold, da der udbrød uroligheder efter torsdagens Conference League-kvalifikationskamp mellem Brøndby IF og polske Pogoń Szczecin.

Københavns Vestegns Politi oplyser, at alt virkede roligt i timerne op til kampen, men da kampen gik i gang opstod der hurtigt situationer, hvor politiet måtte rykke ind på stadion for at hjælpe arenaens stewards, da der pludselig var voldsom uro blandt en del af udebaneholdets tilskuere.

Fredag eftermiddag oplyser Brøndby IF's sikkerhedschef, Mickel Lauritzen, i en pressemeddelelse, at et ukendt antal polske tilskuere trak knive under kampen.

- Tingene tog dog en drejning mod slutningen af opgøret, da de polske fans fik væltet hegnet ind mod banen, hvorefter de maskerede sig og trak knive. De fik også tvunget hegnet mod vores østlige tribune op.

(Artiklen fortsætter under billedet)

20220728222205__MG_4237
Foto: Presse-fotos.dk

Brøndby-fans gjorde ikke situationen bedre

Sikkerhedschefen roser klubbens kontrollører og politiet for deres indsats og for at holde de polske uromagere på deres afsnit.

Efter kampen eskalerede urolighederne igen, da de polske fans tiltvang sig adgang til det offentlige område bag udebaneafsnittet og kom i kamp mod politiet og angreb Brøndby-fans.

- Dette reagerede andre Brøndby-fans på, hvilket ikke gjorde situationen bedre. Det var en svær situation, som dog blev afviklet til sidst på baggrund af et godt arbejde fra politiet og vores egne kontrollører. 

- Og specielt vores egne kontrollører vil jeg gerne rose ekstra. 80 procent af dem er frivillige, og alligevel stiller de sig i vejen for angribende mennesker med knive for at beskytte vores egne fans på de tilstødende afsnit. Det kan man kun have den største respekt for, lyder det fra Mickel Lauritzen.

TV 2 Lorry har været i kontakt med Brøndby IF, der ikke ønsker at udtale sig yderligere om sagen. Vi ville ellers gerne have spurgt, hvordan det er muligt at få knive med ind på stadion, og om deres sikkerhed er i orden, når det kan ske.

Polsk mand fik straksdom efter urolighederne

Vi har også været i kontakt med Københavns Vestegns Politi for at høre, om de har nogen oplysninger om, hvorvidt polske tilskuere trak knive i forbindelse med kampen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ved det seneste europæiske opgør på Brøndby Stadion, blev en polsk mand idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold mod politiet.
Ved det seneste europæiske opgør på Brøndby Stadion, blev en polsk mand idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold mod politiet.
Foto: Presse-fotos.dk

Fredag eftermiddag oplyser politikredsen til TV2 Lorry, at man ikke har kendskab til, at der skulle være trukket knive. Politikredsen vil dog undersøge sagen.

Tidligere samme dag tilstod en 46-årig polsk at have sparket en politimand. Det skete ved et grundlovsforhør i Retten i Glostrup, hvor han erkendte sig skyldig i de rejste sigtelser mod ham. Dommeren kvitterede med en såkaldt straksdom på tre måneders ubetinget fængsel.