10-årig var på stadion med sin far, da tilskuere gik amok: ”Mine ben rystede helt vildt”

Andreas Sklander var på Brøndby Stadion med sin 10-årige søn, da polske tilskuere pludselig gik amok torsdag aften.

Hvad der skulle have været en hyggelig ”far og søn”-tur for til Brøndby Stadion for at heppe på favoritholdet, udviklede sig torsdag langt mere dramatisk for Andreas Sklander og hans 10-årige søn William, end de havde forestillet sig.

De sad nemlig på tribunen ved siden af de polske tilskuere, da der opstod uroligheder, og de polske tilskuere pludselig gik amok.

- Jeg har aldrig før været utryg, men det her var meget ubehagelig, forklarer Andreas Sklander dagen derpå til TV 2 Lorry.

Urolighederne begyndte først da kampen var tæt på at blive fløjtet af - og de var i en sådan grad, at de rystede den mangeårige brøndbyfan. 

Andreas Sklander har forklarer, at han aldrig har oplevet så voldsomme uroligheder på hjemmebanen.

- De gik helt amok. Det virkede meget orkestreret, det virkede meget planlagt og som noget, der skulle foregå præcis på det tidspunkt.

- Det er nærmest en hel tribune, der går fuldstændigt bersærk og er ved at flå hegnene ned og kravler over. De smider ting ned over hegnet og går til angreb på politiet. Det var fuldstændigt skruppelløst, fortæller han.

Oplevelsen har også sat sig i Andreas' 10-årige søn, William.

- På et tidspunkt brød de næsten gennem muren til banen, og politiet måtte holde dem tilbage med skjold. Mine ben rystede helt vildt, siger William til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Fodboldkampen endte i voldsomme håndgemæng.
Fodboldkampen endte i voldsomme håndgemæng.
Foto: Presse-fotos.dk

Flere betjente kom til skade

Efter kampen var fløjtet af, fortsatte urolighederne udenfor stadion mellem de to fangrupperinger. I den forbindelse blev flere betjente udsat for vold, og to måtte en tur på hospitalet.

Fredag har en af de polske tilskuere fået en straksdom på tre måneder for at have sparket en politimand. Det skete, efter at en 46-årig polsk mand tilstod ved et grundlovsforhør i retten i Glostrup. 

På videoen nedenfor kan du se, hvordan nogle af scenerne udspillede sig foran Brøndby Stadion torsdag aften efter kampen. (Artiklen fortsætter efter videoen.)

Fodboldkampen endte i voldsomme håndgemæng.

Trods de turbulente scener, så mener Københavns Vestegns Politi ikke, at man kunne have forberedt sig bedre.

- Jeg vil sige, at det var ekstremt aggressivt, det der kom fra den fangruppering, siger Kim Erik Hansen, der er vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi, til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Den planlægning og de efterretninger, vi havde, er det, man kan forvente, vi har. Ud fra det, planlægger vi jo den operation og manøvre. Langt hen ad vejen holdt den.

Ikke færdig med at gå til fodboldkamp 

Da Andreas Sklander og sønnen efter kampen skulle forlade stadion mødte de igen urolighederne.

Her fik de uventet hjælp af en kontrollør, der hjalp dem udenom de voldsomme tilskuere og fik dem ud gennem en VIP-lounge.

- Heldigvis var der en sød dame, som fik lukket os ind i den der Laudrup-lounge, og vi fik lov til at gå ud ad en VIP-udgang. Da vi kom ud, holdt der bare politi hele vejen, og man kunne se blinkene over det hele. Jeg var bange, selv da vi kørte væk, siger William.

(Artiklen fortsætter under billedet.)

Ved det seneste europæiske opgør på Brøndby Stadion, blev en polsk mand idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold mod politiet.
Ved det seneste europæiske opgør på Brøndby Stadion, blev en polsk mand idømt tre måneders ubetinget fængsel for vold mod politiet.
Foto: Presse-fotos.dk

Andreas Sklander har ingen kritik af sikkerheden og har siden torsdag aften haft stort fokus på at snakke med sønnen om episoden.

Og trods de voldsomme oplevelser er 10-årige William slet ikke færdig med at gå til fodboldkampe. Senere i år skal han nemlig overvære en kamp mellem FCK og Brøndby på stadion for første gang.

Brøndby IF: Tilskuere trak kniv

Fredag eftermiddag oplyser Brøndby IF i en pressemeddelelse, at de polske fans maskerede sig, trak knive og forsøgte at vælte hegnet ind til banen under urolighederne på stadion

TV 2 Lorry ville gerne have spurgt Brøndby IF, hvordan det er muligt at få knive med ind på stadion, og om sikkerheden omkring Brøndby Stadion er i orden, når det kan ske.

Brøndby IF har dog ikke ønsket at stille op til interview.

København Vestegns Politi oplyser fredag eftermiddag til TV 2 Lorry, at man ikke har kendskab til, at der skulle være trukket knive. Politikredsen vil dog undersøge sagen.