02:16

Video: TV 2 Lorry

Søborg-piger er blandt verdens bedste til hiphop-dans

Aldans fra Søborg endte i dag på en flot fjerde plads ved dette års VM i hiphop-dans.

11-årige Carolina Stiedl fra Gentofte har gået til hiphop-dans, siden hun kun var tre år gammel. Sidste år endte hun og resten af holdet fra Søborg på en fornem fjerdeplads ved verdensmesterskaberne i Polen. 

Vi slog europamestrene, så vi er rigtigt stolte.

Carolina Stiedl

I dag skulle hun og 23 piger fra danseskolen Aldans i Søborg så kæmpe om podiepladserne mod 28 forskellige nationer ved dette års verdensmesterskab i hiphop-dans. Denne gang i Brøndbyhallen.

For fire år siden vandt juniorholdet fra danseskolen i Søborg VM guld på hjemmebane i samme lokaler. Derfor var det da også med store forventninger, da pigerne i alderen syv til 11 år trådte ind på dansegulvet. 

Det er en dommerkomite, der bedømmer landenes optræden. Danseholdene vurderes efter bedste teknik, koreografi og ikke mindst sejeste attitude. 

Læs også VM-maskotten i ishockey er på glatis for første gang

Ingen podieplads

Denne gang blev det dog ikke til en sejr til det danske hold. Polen slutter med to hold på 1. og 2. Pladsen, mens Danmark fik en fjerdeplads. De forsvarende europamestre fra Tjekkiet slutter på en femteplads.

- Nu skal vi ud og give dem en kæmpe krammer og fortælle dem, at de har gjort det rigtig godt, siger Charlotte Mogensen, leder af danseskolen Aldans til TV 2 Lorry.  

Men selvom det ikke blev til en podieplads i denne omgang, var både lederen af danseskole, Carolina Stiedl og resten af pigerne alligevel glade for deres flotte placering ved dette års verdensmesterskab:

- Vi slog europamestrene, så vi er rigtigt stolte. Nu skal vi bare ud og tage gruppebilleder, og så skal vi spise aftensmad med resten af holdet, siger hun til TV 2 Lorry.

Læs også Verdensmester vil motivere benamputerede til at dyrke sport