Verdensmester vil motivere benamputerede til at dyrke sport

I weekenden er der løbeskole i Farum for benamputerede, hvor verdensmesteren i længdespring, Daniel Wagner, vil dele ud af sine erfaringer.

Daniel Wagner til VM i para-atletik i London i 2017. Foto: Henry Browne / Scanpix

At være benamputeret behøver ikke være ensbetydende med et stillesiddende liv. Det er Daniel Wagner et levende bevis på. 

I juli måned vandt han guld i længdespring under VM i para-atletik i London. Ved samme lejlighed løb han sig til en sølvmedalje i 100 meter løb for benamputerede. 

- Det betyder alt for mig at kunne dyrke sport, selvom jeg er benamputeret. Det har jeg gjort hele livet, så det er en del af mit DNA. Jeg er rigtig glad for at kunne gøre det på et niveau, hvor jeg kan repræsentere mit land, lyder det fra Daniel Wagner. 

Læs også Paralympisk svømmer udtaget til Rio

Ikke en begrænsning

Selv mistede Daniel Wagner sit ben efter en trampolinulykke i 2008, da han var 14 år gammel. To år senere begyndte han at dyrke atletik med en benprotese. 

- Jeg ser det ikke som en begrænsning, og jeg opfatter ikke mig selv som handicappet. For mig handler det om at se muligheder istedet for begrænsninger, siger Daniel Wagner.

Netop det budskab vil den 24-årige para-atlet dele på Sahvas løbeskole for benamputerede i Farum i den kommende weekend.

Her kommer der - udover løb - til at være en masse forskellige aktiviteter som bordtennis, rulleski, badminton og cykling. Formålet er at lære deltagerne at bruge deres benprotese optimalt og lade dem afprøve en masse forskellige sportsgrene.

- Jeg er der for at være en rollemodel og for at inspirere deltagerne ved at vise, hvad det er muligt at opnå med en benprotese, fortæller Daniel Wagner. 

Læs også Mød vores ni atleter, der dyster om guld ved Special Olympics

Lære af hinandens erfaringer

Sahvas løbeskole er derudover et rigtig godt sted at skabe netværk, lyder det fra para-atleten. 

- Det er rigtig fedt at tale med andre benamputerede og lære af hinandens erfaringer med for eksempel bandagister og de forskellige benproteser.

Sahvas Løbeskole foregår i weekenden den 29. september til 1. oktober 2017 i Farum.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik