De ældre plejehjemsbeboere har stor gavn af at få besøg af den robuste rottweiler. Og hunden Wendy belønnes med et betragteligt antal godbidder. Foto: Privat foto

Rottweileren Wendy fra Hårlev er plejehjemshund

Ægtepar fra Hårlev har succes med at bruge deres rottweiler som besøgshund på et plejehjem

Det vækker lykke på plejehjem, når de får en besøgshund. De ældre beboere kan sidde med en lille blød skødehund som får det ene kærlige kram efter det andet. Men en stor rottweiler - det er da utænkeligt, ikke? Faktisk nej - ægteparret Thomas og Mette Culmsee fra Hårlev er ejere af den to-årige rottweiler Wendy, og den er blevet godkendt som besøgshund på plejehjem - med stor succes.

-Det var egentlig fordi, vi gerne ville gøre noget andet med vores hund. Så vi har haft den på en session, hvor den blev godkendt, fortæller Thomas Culmsee til TV 2 Lorry.

Parret forsøger at gøre op med myten om, at rottweileren er en aggressiv hund. Det er Wendy bestemt ikke, og inden den fik adgang til plejehjem med skrøbelige beboere, så blev den testet på en lang række måder.

-Først bliver den undersøgt, så man ved, at den ikke har hofgtedysplasi, ligesom de tjekker tænder og så videre.  Derefter er der en adfærdspsykolog, der tester den. Det sker ved at hun kører hen imod den i en kørestol, eller går hen til den i et gangstativ.  Hun taber et stykke kage foran hunden, og hun krammer den. Hvis det så er for hårdt, så skal hunden reagere ved at gå sin vej - og det gjorde vores. Den reagerede perfekt på det hele, fortæller Thomas Culmsee.

Wendy reagerede perfekt

Thomas Culmsee

Nu er de tilknyttet et plejehjem i Strøby Egede, hvor de kommer regelmæssigt på besøg. De beboere, der har kræfter og lyst bliver samlet i en rundkreds, og så handler det ellers om at forkæle hunden med godbidder og kram.

-Når den så bliver træt, så lægger den sig hen i et hjørne, og så sidder vi og snakker med beboerne, forklarer Thomas Culmsee.

Læs også Opråb fra hundelufter: Tag hensyn til vores dyr

 

Han og Mette Culmsee stødte på flere negative reaktioner fra omgangskredsen, da de besluttede sig for, at det var en rottweiler, de ville have. Folk frygtede, at kombinationen af børn og den type hund var gal.

-Men det er gået godt, og der har ingen problemer været. Det er jo aldrig hunden, men ejerne, den er gal med, når det ikke går godt, siger Thomas Culmsee.

Læs også Hundeejer: Kan din hund blive besøgshund?

Thomas Culmsee siger, at i Danmark er der nu i alt tre rottweilere, som er godkendt som plejehjemshunde.