Opråb fra hundelufter: Tag hensyn til vores dyr

Der bliver stadig mere rift om de grønne arealer i København, oplever hundejer, der føler sig fortrængt af børneinstitutioner og skoleklasser

 

quote Hvad sker der, hvis hunden tisser på skoletaskerne, eller hvis den spiser madpakkerne? Ved børnene, at de ikke altid må klappe en fremmed hund? 

Rikke Høst Sode

Adskillige hundeejere lufter dagligt deres firbenede venner i Søndermarken på Frederiksberg. For her behøver man ingen snor, og kæledyrene kan lege frit - sådan da. 

Hundelufterne må nemlig i stigende grad vige pladsen for kondiløbere, folkeskoler og børneinstitutioner, der også vil bruge de grønne arealer, og dét er ved at blive for meget, mener bruger af Søndermarken og hundelufter Rikke Høst Sode.

Efter en kontrovers med en skolelærer i dag  opfodrer hun klasser og institutioner til at tage mere hensyn til hundene. 

- Jeg kommer i parken tre gange dagligt, og jeg oplever, at der kommer flere og flere mennesker. Det er især skoler og institutioner, der er begyndt at bruge området til deres aktiviteter, siger hun. 

Rikke Høst Sode kalder det en uheldig udvikling, fordi området er et af de få i København, hvor der er mulighed for at træne hunden. 

- Der er flere hunde i København i dag og mindre plads. En gang var hele Søndermarken et område for hundeluftere. I dag har vi vores særlige område, men nu ser jeg, at flere også begynder at bruge det. Så må man altså tage hensyn, siger hun. 
 

 

quote Vi må have en dialog omkring, hvordan vi bruger byens parker i fremtiden.

Rikke Høst Sode

En folkeskoleklasse havde i dag taget ophold ved et par træstammer, hvor Rikkes hund ofte socialiserer sig med andre firbenede venner. 

Dyret begyndte at snuse til børnenes tasker og madpakker, og det blev starten på en kontrovers mellem Rikke Høst Sode og en ansvarlig for børnene. 

- Selvfølgelig kan man sige, at jeg bør have styr på min hund. Men jeg spørger ham, om vi ikke kan give hinanden lidt plads, hvortil han svarer, at jeg kan lufte min hund et andet sted. Han mener, han er berettiget til at være der, siger Rikke Høst Sode, og uddyber:

- Vi kan ikke blive enige, så jeg stiller en række spørgsmål. Hvad sker der den dag, et barn bliver bange for hunden? Hvad sker der, hvis hunden tisser på skoletaskerne, eller hvis den spiser madpakkerne? Ved børnene, at de ikke altid må klappe en fremmed hund? 

Kontroversen fik Rikke Høst Sode til tasterne på Facebook, hvor hun skrev et længere opslag i gruppen Hundenes Søndermarken. 

Her genkender flere hundejere problematikken. En enkelt bruger skriver, at hun må gå en bue udenom børnegrupperne, fordi hendes hund bliver bange. Andre skriver, at det er urimeligt, hvis hundejere skal tage hensyn til andre fodgængere, når de befinder sig på et sted, hvor dyrene må løbe frit. 

Rikke Høst Sode understreger dog, at hensigten med opråbet ikke er at forbyde andre københavnere at bruge Søndermarkens hundeområde. 

- Der er ikke noget forkert i, at børnene bruger pladsen. Men det er forkert, hvis vi som hundejere skal til at tage særligt hensyn i det her område, og det synes jeg lidt, at jeg fornemmede, jeg skulle i dag. Vi må have en dialog omkring, hvordan vi bruger byens parker i fremtiden. Jeg tror kun, det bliver mere aktuelt, siger hun. 

Rikke Høst Sode ved ikke, hvilken skole børnene tilhørte. Det har derfor ikke været muligt at få en kommentar fra skolelæreren. 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik