Hundeejer: Kan din hund blive besøgshund?

38 hunde var torsdag til optagelsesprøve til Trygfondens besøgshundeordning. Her kan du se, hvad der kræves for at blive besøgshund.

00:43

En audition er normalt forbeholdt skuespillere, men onsdag var der audition for de firbenede i Helsingør. 

Her var der nemlig optagelsesprøve til Trygfondens besøgshundeordning på plejehjemmet Kristinehøj. 

38 hunde blev bedømt på deres sociale kompetencer for at slippe gennem nåleøjet som besøgsven. De hunde, der kom gennem nåleøjet, kan se frem til at glæde ældre med jævnlige besøg på plejehjem. 

-  En god besøgshund skal være robust og glad for kontakt til fremmede mennesker, og være med på at komme ud og besøge fremmede mennesker i fremmede omgivelser og være helt i ro med det, siger Galina Plesner, der er projektleder hos Trygfonden, til TV 2 Lorry.

En besøgshund skal desuden have fulgt et vaccinationsprogram, der dækker hundesyge, parvovirus, smitsom leverbetændelse og parainfluenza, og hunden skal være dækket af den lovpligtige ansvarsforsikring. 

TrygFonden Besøgshunde arbejder med betegnelsen ekvipage, som dækker både hund og ejer. Ejeren skal nemlig også have de rette kompetencer - det gælder blandt andet den rette viden og socialt overskud.

Hvis en hund skal komme i betragtning til at blive besøgshund, skal ejeren også have en ren straffeattest og være over 18 år gammel. 

Hvis du også vil tilmelde din hund som besøgshund, så besøg hjemmesiden besøgshunde.dk. Her kan du læse meget mere om krav til hund og ejer. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik