Demonstration ved udlændingecenter endte voldsomt

Politiet har fredag eftermiddag trukket stave under en demonstration ved udlændingecenter Ellebæk i Nordsjælland.

Afviste asylansøgere lever under fængselslignende forhold, fordi myndighederne frygter, at de vil gå under jorden, inden udrejsepapirerne er klar.

Derfor var omkring 200 demonstranter fra blandt andet grupperne ’Black Lives Matter’ og ’No Deportations' fredag eftermiddag mødt op for at vise deres utilfredshed med forholdene på udlændingecenter Ellebæk i Nordsjælland.

Den planlagte demonstration endte dog med, at politiet trak stave mod demonstranterne.

TV 2s reporter på stedet fortæller, at stemningen på stedet er anspændt, og at politiet har anholdt to demonstranter. Flere aktivister har forsøgt at komme ind bag politiets afspærringer.

Ifølge arrangør Søren Warburg er det politiet, der har eskaleret tingene.

- Politiet har anholdt én rimelig brutalt, fordi han gik en halv meter ind over afspærringen og hængte en plakat op. De trak kniplerne og truede med hundene. Det er jo en sindssyg eskalering fra politiets side, synes jeg.

Søren Warburg fortæller videre, at demonstranterne er mødt op for at lægge pres på Kriminalforsorgen, der driver Udlændingecenter Ellebæk.

Skræmmende forhold

Udlændingecenter Ellebæk er et udrejsecenter for afviste udlændinge, der ikke har gjort noget kriminelt, men som nægter at forlade Danmark.

TV 2 har dette forår dokumenteret, hvordan de afviste asylansøgere lever under fængselslignede forhold, fordi myndigheder frygter, at de vil gå under jorden, inden udrejsepapirerne er klar.

- Det er familiefædre, der bliver taget fra deres børn og koner, og bliver placeret her for at fremme deres motivation til at forlade Danmark. Det er skræmmende, at vi har det her i Danmark.

 
 
Foto: Local Eyes

Den holdning deler den 71-årige demonstrant Kirstine Olafsson.

- Det er beskæmmende, at vi i Danmark er nået til at fængsle folk uden dom. Folk sidder her jo ikke for sjov. Det her er så urimeligt, siger hun til TV 2.

Ifølge både tillidsmand og fængselspræst på Udlændingecenter Ellebæk er der mange indsatte, som er for psykisk syge til at bo på Udlændingecenter Ellebæk.

I juni 2018 kom Ombudsmanden med et påbud, fordi der de seneste fem år havde været i alt syv sager, hvor indsatte havde forsøgt at hænge sig i sengetøj, lagener og lagenstrimler fra varmerørene i Ellebæks lofter.

Varmerørene er siden blevet dækket til.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik