Efter 70 Paludan-demonstrationer: Politikredse indfører midlertidigt forbud

Voldsomme hændelser får nu Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi til at indføre midlertidigt forbud mod flere demonstrationer fra Stram Kurs.

Voldsomme hændelser får nu Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi til at indføre midlertidigt forbud mod flere demonstrationer fra Stram Kurs. 

Rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg, udtaler i den forbindelse:  

- Politiet er til for borgerne. Det betyder, at det er en af vores allervigtigste opgaver at beskytte borgernes mulighed for at anvende deres grundlovssikrede rettigheder. Det gælder ikke mindst retten til at forsamle og ytre sig uden at blive udsat for fare. Politiet tager det ansvar yderst alvorligt.  Partiet Stram Kurs har i 2018 og 2019 gennemført over 70 demonstrationer, og der er i alle tilfælde foretaget en konkret vurdering af behovet for politibeskyttelse og afsat ressourcer til at sikre beskyttelse af de personer, der ønsker at ytre sig. Den opgave vil politiet også fremadrettet varetage. 

Fakta

- Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi har vurderet, at de seneste dages demonstrationer har medført en konkret og nærliggende fare for den offentlige fred og sikkerhed samt for enkeltpersoners liv og helbred. I sådanne situationer har politiet også en pligt til at vurdere om hensynet til den offentlige tryghed og sikkerhed kan nødvendiggøre, at konkrete demonstrationer ikke gennemføres. Det er et meget alvorligt skridt at tage, netop fordi ytringsfriheden er så central i vores demokrati.  Et midlertidigt forbud mod retten til at demonstrere skal derfor altid bero på en konkret vurdering i de enkelte politikredse. 

- Det er ikke politiets opgave at tage stilling til karakteren af de ytringer, som fremføres, så længe de er inden for lovens rammer. Politiets opgave er at sikre, at det ikke ved vold eller trusler herom er muligt at afskære andre muligheden for at ytre sig. Derfor vil politiet også fremover være talstærkt tilstede ved demonstrationer, hvor det vurderes nødvendigt.  Vi tager ikke chancer, når det kommer til borgernes liv og helbred. Og vi er derfor til stede for at beskytte alle personer, der ønsker at ytre sig på lovlig vis, og for at pågribe og retsforfølge personer, som ønsker at afskære denne mulighed. 

Islamkritikeren Rasmus Paludan ville demonstrere igen tirsdag, men fik forbud mod at gøre det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere