Nikita bygger pride square for tiende år

Copenhagen Pride starter officielt tirsdag, når Pride Square i København åbner kl. 12. Vi har mødt Nikita Nielsen, der har været pladsansvarlig i ti år.

Det småregner på rådhuspladsen i København mandag morgen og et tæt skydække, gør den tidlige morgenstund grå og tung.

For Nikita Nielsen er der dog ikke tid til tungsind i morgenens første timer. Før hun går hjem fra arbejde, skal der stå en mindre by af telte, en scene og flere toilet-faciliteter, så Copenhagen Pride festivallens såkaldte Pride Square officielt kan åbne tirsdag kl. 12. 

 
 
Foto: TV2 Lorry

For tiende år i træk

Nikita Nielsen har en regnbuefarvet hat på hovedet og er iført en lilla fleecetrøje, som hun dog hurtigt smider, da arbejdet skal gå igang. Nok er temperaturerne styrtdykket efter en historisk varm sommer, men man får jo varmen af at arbejde.

Hun får hurtigt travlt med at se til ståltrådshegn og teltstænger. Telefonen kimer. Køleanlægget er på vej.

- Jeg skal sørge for, at alt bliver bygget op og bliver lavet i den rigtige rækkefølge. Og så skal jeg rundt at tjekke, at alt er som det skal være, siger Nikita Nielsen. 

Annemette han er her nu! Nikita Nielsen har vendt H.C. Andersens boulevard ryggen og råber på tværs af rådhuspladsen. Så løber hun midt ud på kørebanen og starter og stopper forbipasserende cyklister, for at gøre plads til den kæmpestore lastbil, der er begyndt at skrå over krydset.

Køleanlægget fyldt med fadøl har vendt snuden imod køreretningen og Nikita Nielsen ser forlygterne lige i øjnene, mens hun vifter køretøjet op på fortovet.

Lastbilen glider op og parker. Godmorgen hr.! Siger hun til chaufføren og letter på hatten.

Sådan har Nikita Nielsen gjort i ti år nu. Frivilligt. 

- Der er bare et eller andet der har fanget mig ved priden. Uanset om du er til det ene eller det andet køn, så er vi allesammen på en krammer. Det er nok det, der tiltaler mig utroligt meget, siger Nikita Nielsen. 

Pride squares mor

Imens formiddagstimerne passerer, opstår teltene i rasende fart rundt om pladsens tomme midte. Pride Square har også barrikaderet sig mod ivrige turister, som alligevel trænger igennem og må gennes væk.

Nikita Nielsen stryger omkring. Kaster en kommando ud til højre. Hilser på en nyankommen frivillig og tager så telefonen. Også midt i vores interview. Jeg skal lige - øjeblik... Copenhagen Pride det er Nikita.

Efterhånden er det tydeligt, at hun på flere måder er samlingspunktet for alle arbejdskræfterne

- Hun ved stortset det hele og har gjort det i rigtig mange år. Hun tager rigtig meget af Pride Square på skuldrene, som hendes store ansvar. På den måde er hun sådan en mor for Pride Square, siger Annemette Hvid Laugustesen, der er bestyrelsesmedlem i Copenhagen Pride.

Da Nikita Nielsen hører det, griner hun inderligt. 

Der er mange ting, der skal være styr på, inden Copenhagen Pride løber af stablen.
Der er mange ting, der skal være styr på, inden Copenhagen Pride løber af stablen.
Foto: TV2 Lorry

- Jeg går op i det her arbejde med liv og sjæl. Jeg forsøger at skrabe al den viden og erfaring til mig, som jeg overhovedet kan. Så forstår jeg godt, hvis de har det sådan, at mor ved det hele, siger Nikita Nielsen og tager det som et lille kompliment.

Den store scene ankommer kort før middag. Efter megen skruen og banken - og lidt pynt på toppen - hejses scenen langsomt op, som det store monument over de kommende dages aktiviteter.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik