Dom i Landsretten: Det var drab, da Mads døde

Dommen over den unge mand, der knivstak handelsskoleeleven Mads Skjoldsøge i Hillerød sidste år, er blevet stadfæstet: Det var drab.

Tre enige dommere og en overvægt af enighed blandt syv ud af ni nævninge stadfæstede i dag Byrettens beslutning om, at der var tale om drab, da Mads Skjoldsøge blev dræbt sidste år.

quote Lige nu er jeg ret lettet over, at dommen er stadfæstet

Lykke Petersen, Mads Skjoldsøges mor

Dermed fik den nu 17-årige tiltalte ikke medhold i sin anke om, at han ikke havde til hensigt at dræbe Mads og derfor ikke kunne dømmes for drab.

I stedet ønskede forsvaret og gerningsmanden en dom under paragraffen for vold med døden til følge.

Det lykkedes ikke for drabmandens forsvarsadvokat at overbevise hverken dommere eller nævninge i en sådan grad, at dommen fra byretten blev omstødt. 

Den tiltalte var mødt op i Østre Landsret iført mørke jeans og en lys skjorte. Han sad under hele retsmødet med bøjet hoved og stirrede ud i luften.

Advokat: Det var aldrig hans hensigt at dræbe

I retten advokerede forsvarsadvokaten for, at det ikke var drab med døden til følge. Det gjorde han ved at forklare, at det aldrig var den tiltaltes hensigt at dræbe den 17-årige Mads Skjoldsøge. 

Forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen sammenlignede hændelsen med et vilkårligt knytnæveslag mod hovedet.

Advokatens logik var, at personen, der blev slået med knytnæveslaget, ikke døde af selve slaget, men af at slå hovedet mod jorden efterfølgende.

Bevisbyrde førte til stadfæstelse

I landsrettens stadfæstelse blev der lagt vægt på, at han ville dræbe Mads Skjoldsøe. Den tiltalte havde således haft gentagen kontakt med Mads Skjoldsøge, hvor begge parter truede hinanden.

Desuden har vidner fortalt, at den tiltalte har fortalt, at han ville 'stikke Mads'. Den tiltalte kom i besiddelse af kniven fra en ven. 

Skjoldsøges mor: "Jeg er lettet over, at dommen er stadfæstet"

Ved retsmødet i Østre Landsret var der i alt 12 pårørende tilstede - heriblandt den tiltaltes far.

Også Mads Skjoldsøges forældre var mødt op i Østre Landsret, og det var en tydeligt lettet mor, der forlod retten onsdag eftermiddag.

- Lige nu er jeg ret lettet over, at dommen er stadfæstet. Men jeg mærkede også et massivt pres, fordi dommen trak ud, sagde Lykke Petersen til TV 2 Lorry efter stadfæstelsen.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Nivå Havn

Beredskab indstiller eftersøgning af mand ved Nivå Havn

ok1111

OK udlover dusør efter flere dieseltyverier

def_thumb,50_percent

playLighunde leder efter Maria From i fjord

Hillerød

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere