Mads-drab anket: "Jeg vidste ikke, man kunne dø af knivstik"

I dag begyndte ankesagen om drabet på Mads Skjoldsøge. Den 17-årige drabsmand blev først idømt 8 års fængsel, men vil have dommen nedsat.

Foto: TV 2 Lorry

Det lignede på mange måder en helt almindelig skoleelev, der sad på anklagebænken i Landsretten i sagen om drabet på den 17-årige Mads Skjoldsøge. 

Jeg kender folk, der stikker folk ned i København hver dag, og der sker ikke noget.

Abdiqani Ismail

Drabsmanden, den jævnaldrende Abdiqani Ismail, sad roligt i retslokalet iført en lyseblå skjorte og mørke jeans. I dag var han selv i vidneskranken for at svare på nogle få opfølgende spørgsmål. 

Læs også Et år siden i dag: 17-årige Mads blev dræbt i et frikvarter

Abdi - som han har indvilget i at blive kaldt, har nemlig anket dommen for drabet på Mads. En dom som faldt i juni måned og lød på otte års fængsel. 

Det vi er her for, det er at få lavet det om fra drab - til vold med døden til følge. 

Jesper Storm Thygesen, forsvarsadvokat

- Jeg vurderer, vi har nogle muligheder, helt klart - ellers så havde vi jo ikke anket, siger forsvarsadvokat Jesper Storm Thygesen tirsdag til TV 2 Lorry, og uddyber:

- Vi ved jo godt, at det var min klient der stak afdøde med kniv, så det vi er her for, det er at få lavet det om fra drab - til vold med døden til følge. 

Nogle af begrundelserne lyder, at der kun blev stukket én gang og at kniven var lille. 

Læs også Interview med Mads Skjoldsøges mor: Jeg savner ham hver dag

I retten tirsdag sagde drabsmanden selv, at han ikke vidste, at man kunne dø af knivstik, og at han ikke tænkte så langt. 

Når man slår et andet menneske ihjel på sådan en forfærdelig måde og helt uden grund, så må man tage sin straf. 

Mads Skjoldsøges forældre i pressemeddelelse

- Jeg kender folk, der stikker folk ned i København hver dag, og der sker ikke noget. 

Abdi understregede desuden på en meget afklaret facon, at han vil have sandheden på plads, og få sin dom for det. På et tidspunkt viste han også, hvordan det var, han trak foldekniven og stak Mads den dag i november sidste år.

Læs også Mindehøjtidelighed for Mads: Alle er velkomne

At sagen overhovedet er blevet anket skuffer Mads Skjoldsøges forældre. 

- Når man slår et andet menneske ihjel på sådan en forfærdelig måde og helt uden grund, så må man tage sin straf. Hvordan kan man så gå efter en mildere straf?

Sådan spurgte de i en pressemeddelelse i fredags. De ønskede i dag ikke at udtale sig yderligere. 

Læs også Mads Skjoldsøges familie om morder: Han må tage sin straf

Knivstikkeriet skete, efter Mads og Abdi havde haft en uoverensstemmelse om en lighter. SMS'er har afsløret, at Abdi ville anskaffe sig en kniv, da han følte sig truet af Mads. Kniven blev trukket, da Mads trådte et skridt frem med knyttede næver. 

Den endelige afgørelse i sagen falder onsdag, når nævninge og dommere på baggrund af tirsdagens retsmøde er klar til at træffe en beslutning. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik