Mads Skjoldsøges familie om morder: Han må tage sin straf

På tirsdag begynder sagen om drabet på Mads Skjoldsøge i Landsretten. Til stor skuffelse for den dræbtes familie.

17-årige Mads Skjoldsøge mistede livet, efter han i november 2015 blev stukket med kniv tæt på handelsskolen i Hillerød. Foto: TV2 Lorry - arkiv

I november 2015 blev den dengang 17-årige handelsskoleelev Mads Skjoldsøge stukket ned i en tunnel  i Hillerød. Selvom han kom på hospitalet, døde han af sine kvæstelser få timer senere. 

I byretten blev en jævnaldrende dreng i juni idømt otte års fængsel for drabet på Mads Skjoldsøge. En dom han valgte at anke til landsretten. Til stor skuffelse for Mads Skjoldsøges efterladte.

-Når man slår et andet menneske ihjel på sådan en forfærdelig måde og helt uden grund, så må man tage sin straf. Hvordan kan man så gå efter en mildere straf? spørger Mads Skjoldsøges forældre, Morten Skjoldsøge og Lykke Petersen i en pressemeddelelse.

Læs også Skænderi om lighter førte til Mads Skjoldsøges død

Sagen begynder i landsretten på tirsdag. I byretten kom det frem, at drabet bundede i et skænderi om en lighter mellem den dengang 16-årige gerningsmand og Mads Skjoldsøge. 

Når man slår et andet menneske ihjel på sådan en forfærdelig måde og helt uden grund, så må man tage sin straf. Hvordan kan man så gå efter en mildere straf?

Morten Skjoldsøge og Lykke Petersen, Mads Skjoldsøges forældre

Mads kommer ikke tilbage

-For os blev der sat et punktum i sagen i Hillerød Ret. At Mads grundet en mindre uoverensstemmelse måtte betale med sit liv, kommer vi aldrig til at kunne forstå og tilgive, skriver forældrene.

Som udgangspunkt straffes drab med fængsel i 12 år. Men gerningsmandens unge alder udgør en formildende omstændighed. Nu skal landsretten så tage stilling til sagen. 

Læs også Forældre til Mads Skjoldsøge: Vi takker for hård straf

-Der kommer ikke noget nyt frem i denne sag, og der kommer stadig ikke noget frem, der kan forklare os, hvorfor Abdigani Ismail var nødt til at tage Mads fra os, skriver Morten Skjoldsøge og Lykke Petersen.

-Vi er alle traumatiserede på hver vores måde, og vi kommer til at gøre alting på en anden måde, fordi vores liv ikke er det samme som før, fordi vi mangler Mads.

Familie ønsker ikke at udtale sig til pressen ud over pressemeddelelsen, men Mads Skjoldsøges mor udtalte sig tidligere til TV 2 Lorry.

Læs også Interview med Mads Skjoldsøges mor: Jeg savner ham hver dag

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik