Anna Mee Allerslev trækker sig

Borgmester Anna Mee Allerslev oplyser, at hun trækker sig, men hun vil fortsat være at finde på stemmesedlen.

Den radikale integrations- og beskæftigelsesborgmester i København, Anna Mee Allerslev, vil trække sig, skriver hun i et opslag på Facebook.

Opslaget på Facebook specificerer ikke nærmere, hvad hun trækker sig som. Hun er både borgmester og sit partis spidskandidat til kommunevalget i november.

Allerslev har været i stormvejr, efter at det kom frem, at hun havde holdt sin bryllupsreception på Rådhuset uden at betale for leje af lokalerne.

Selv om Allerslev siden har betalt de 65.000, lokalerne kostede, har flere partifæller de seneste dage trukket deres opbakning til partiets frontfigur i København.

Da formanden for Hovedstadens Radikale Venstre, Bo Nissen Knudsen, tirsdag forlod sin post, skete det med beskyldninger om, at borgmesteren havde brugt sin tid på løgne og intriger.

Beskyldninger, som han dog ikke ville uddybe, og som Allerslev afviste. Onsdag beskylder det radikale regionsrådsmedlem Charlotte Fischer Allerslev for korruption.

Det sker efter en historie i BT om, at Allerslev havde stillet en række spørgsmål til embedsværket i København i sager, der vedrører Øens Murerfirma, der er ejet af en af Allerslevs private venner.

Københavnerne vil dog stadig kunne stemme på politikeren, fordi det ifølge loven ikke er muligt for en kandidat at trække sig fra kandidatlisten, når først den er indleveret.

Det fortæller forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalist højskole og kommunal- og valgforsker Roger Buch til Ritzau.

- Bordet fanger, fordi man har indleveret kandidatlisterne, og hun har også skrevet under på den. Så det er bindende, siger Roger Buch.

- Hun kan godt stoppe med at føre valgkamp, hvis hun trækker sig, men hun vil stadig stå på stemmesedlen og vil stadig kunne blive valgt.

Kandidatlisterne til regions- og kommunalvalget 21. november er for længst indleveret. Det skal de være senest tirsdagen syv uger før valgdagen.

- En kandidat kan ikke trække sit tilsagn om at virke som kandidat tilbage, efter at kandidatlisten er indleveret til valgbestyrelsen, står der i Lov om kommunale og regionale valg.

Anne Mee Allerslev er også tvunget til at indtræde i Københavns Borgerrepræsentation, hvis hun bliver valgt.

Der er dog enkelte smutveje væk fra posten som kommunalpolitiker. Blandt andet hvis det ikke kan kombineres med private job, familielivet eller af helbredsmæssige årsager.

- Men den ultimative smutvej er at flytte ud af kommunen. Det kan man gøre i en kort periode og så flytte tilbage. Det er den sikre vej, hvis man ikke har lyst at modtage valg, siger Roger Buch.

Se Anna Mee Allerslev offentliggøre sit farvel her:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik