Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Fakta i Albertslund oplever at flere unge bruger butikken som opholdssted , og at flere af de unge går rundt i butikken uden mundbind. Nu har butikschefen bedt forældrene om at skride ind.

Igennem de seneste to uger har grupper af drenge brugt den lokale Fakta i Albertslund som opholdssted, og det har skabt utryghed for flere kunder. 

Det fortæller butikschef Kadir Sen til TV 2 Lorry. 

Han forklarer, at de unge kun køber småting, men til gengæld bliver de længe i butikken eller i området.

Kadir Sen fortæller, at flere af de unge sågar har været i butikken uden at bruge mundbind, og at de undskylder sig med at have forskellige sygdomme, som undtager dem, hvis personalet henvender sig til dem. 

"Pisseligeglade"

Det er butikkens indtryk, at drengene lyver. De bærer for eksempel ikke Sundhedsstyrelsens fritaget-badge.

Albertslund har gennem længere tid været blandt de kommuner i landet med højeste smittetal. De sidste syv dage har kommunen på den københavnske vestegn haft 35 smittede, hvilket svarer til 126,5 smittetilfælde per 100.000 indbyggere (incidens, red.). Albertslund er dermed den femte hårdest ramte kommune i landet.

Butikschef Kadir Sen har forsøgt at forklare de unge, at deres adfærd kan få konsekvenser for butikken, men det er de tilsyneladende "pisseligeglade med", siger han. 

Kadir Sen har derfor set sig nødsaget til at kontakte politiet.

- Politiet oprettede en sag og sagde, at hvis det skete igen, skulle jeg kontakte dem, for så ville de komme ud og tage en snak med dem (de unge red.). Men så besluttede jeg at prøve Facebook først, siger Kadir Sen.

Fakta udklip

Forældrene må skride ind

"Kære kunder/forældre med unge børn i nærområdet... Jeg har brug for jeres hjælp igen. Desværre opholder jeres børn (sig red.) rigtig meget i fakta Godthåbsparken og omegn".

Sådan indleder butikschef Kadir Sen sin opfordring på Facebook, som igen skal gøre det trygt for kunder at handle i butikken. 

Alternativet er ifølge den frustrerede butikschef at få enten politiet eller et privat vagtværn ud, men han frygter, det måske bare vil skabe yderlige utryghed.

- Det ville måske få det til at se mere alvorligt ud, end det er, siger han.

Selvom det ikke er lykkedes Kadir Sen selv at trænge igennem til de unge, lader det dog alligevel til, at der nu bliver gjort noget ved problemet. 

- Jeg har talt med rigtig mange forældre, efter at opslaget kom op. Og jeg kan allerede nu se, at det har givet pote, og at de har talt med deres børn om det. Allerede i går var her meget mere fredeligt, siger Kadir Sen.

Mener, de unge keder sig

Selv tror Kadir Sen, at problemet med de unges adfærd i bund og grund handler, om at de keder sig og mangler et sted at være. 

Når alt er lukket ned, søger de unge typisk hen til de eneste steder, der er åbne, og hvor der sker noget, forklarer han.

Kadir Sen har nu opdateret Fakta-butikkens Facebook-side og sagt tak til de forældre, som har talt med deres børn. 

Og så understreger Kadir Sen, at Fakta på Godthåbsvej i Albertslund selvfølgelig er og skal være tryg at handle i. Men han siger også, at han godt forstår de unges frustrationer.

- Jeg forstår godt de unge, at de går rundt med den frustration, at de ingen steder kan være, men et supermarked er bare et dårligt valgt, skriver Kadir Sen på Facebook. 

Samme problem flere steder

Også Bilka i Ishøj oplevede tidligere på måneden, at flere unge mødtes uden mundbind og uden indkøbsliste i de sene aftentimer. 

Bilka besluttede derfor at fremrykke deres åbningstider fra klokken 23 til 21 i deres butikker i både Ishøj og i Hundige i nabokommunen Greve.

Du kan læse hele Fakta-butiksindehaver Kadir Sens Facebook-opslag nedenfor:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Affaldssortering

playCorona giver ekstra affald i Storkøbenhavn: - Der er opstået en pulterkammereffekt i hjemmene

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Albertslund

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere