Bilka ændrer åbningstider på grund af unge uden mundbind

Bilka i Ishøj og Hundige vil nu lukke tidligere for at forhindre grupper i at mødes aftenen.

Ishøj og Hundige ligger henholdsvis nummer et og tre på listen over de kommuner i landet, hvor smittetrykket er højest.

Derfor reagerer Bilka nu og fremrykker lukketiden fra klokken 23 til klokken 21 i deres to butikker i de to byer.

Men det er ifølge Bilka selv ikke fordi, at butikkerne som sådan har oplevet særlige udfordringer med smittespredning eller har flere ansatte, der er blevet smittet. 

Årsagen til de nye åbningstider er derimod en anden.

- I ydertimerne på de to lokationer har vi oplevet flere kunder, der desværre indimellem kommer i grupper og ikke altid følger de fælles anbefalinger, der er, siger Morten Willum, der er Head Of Retail i Bilka, i en pressemeddelelse.

Den seneste tid har medarbejderne med aftenvagten i Bilka i Ishøj kunne se, hvordan flere grupper har mødtes uden mundbind og uden indkøbsliste.

- Vores sygefravær faktisk er lavere i Bilka i Ishøj end andre af vores butikker. Men vi oplever, at der kommer grupper og hænger mere ud end handler, og det er ikke hensigten med at holde sent åbent, siger Morten Willum.

Vil undgå samme problem i nabokommune

Problemet med de uønskede sociale sammenkomster er ikke helt så stort i søsterbutikken i Greve Kommune, hvor Bilka i Hundige ligger. 

Men for at undgå at problemet rykker over kommunegrænsen i et varehuset i Hundige, bliver der nu taget affære.

- Ser vi særlige udfordringer, reagerer vi på det. Og vi reagerer lokalt. Vi har dog stadig åbningstider, der gør, at vi kan sprede kunderne ud over mange timer, og derfor kan vi godt begrænse åbningstiden om aftenen, siger Morten Willum.

Den seneste uge har Ishøj Kommune været den kommune med landets absolut højeste incidenstal - altså antal smittede per 100.000 indbyggere. Tallet ligger idag på 271, og i uge 6 var det over 300. Til sammenligning har nummer tre på listen, Greve Kommune, et incidens-tal på 125.