Jubiiiii: Her lurer ny sommerdag fredag

Sommervarme fra Mellemeuropa strømmer fortsat op over Danmark med flot og varmt vejr til følge - de fleste steder.

Vi får op til 24 grader midt og sidst på eftermiddagen, og det vil typisk være længere mod øst end i går, at det bliver varmest. Enkelte prognoser har endda omkring 25 grader. Foto: TV 2 Vejret

I samarbejde med tv2.dk

Som ud af det blå var det pludselig ganske sommerligt over store dele af Danmark torsdag eftermiddag med temperaturer højere end noget, der blev målt hele sidste sommer.

26,7 grader nåede det officielle termometer i Karup op på i løbet af torsdag eftermiddag.

Fredag fortsætter det flotte og varme vejr med næsten samme styrke, men varmen bliver forskudt en smule i forhold til i går. Og flere steder bliver det faktisk varmere end i går. 

Læs også Her er prisen på sommerhuse skudt i vejret på et år

Temperaturen vil toppe på omkring 24 grader midt og sidst på eftermiddagen, og det kunne meget vel være i det østlige Jylland, at man måler dagens højeste temperatur.

Varmen topper længere mod øst

I Randers målte man i går 21,7 grader som dagens højeste temperatur, og det kunne være her, at man i dag når de 24 grader.

Flere steder på Sjælland kan temperaturen dog også nærme sig 23 til 24 grader, og her havde man torsdag intet sted over 22,2 grader på de officielle termometre. 

Læs også Cykler, sexlegetøj og et pengeskab: Københavns Havn forårsrengøres

Til gengæld bliver det køligere ved den jyske vestkyst fredag, for vinden vil langsomt dreje mod en mere sydvestlig retning, så Nordsøens noget køligere luft vil holde temperaturerne nede her.

Overordnet set bliver det dog endnu en flot og for årstiden usædvanlig varm dag. Enkelte prognoser har endda lige over 25 grader til i eftermiddag, så det kan ende med at blive årets anden sommerdag - her midt i foråret

00:45

Vi har været en tur i Frederiksberg Have, hvor folk torsdag nød den først sommerdag i 2018.

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik