Her er prisen på sommerhuse skudt i vejret på et år

I år ser ud til at blive et rigtig godt år for sommerhusejere i Dronningmølle i Gribskov. Prisen er steget med hele 28 procent.

Foto: Henning Bagger / Scanpix

De næste måneder er det sæson for at købe sommerhuse. Og især i Dronningmølle i Gribskov Kommune kan folk, der har sat deres sommerhus til salg, glæde sig over, at deres boliger i år er steget voldsomt i pris.

For når solen - på et tidspunkt - kommer ind over landet, begynder sommerhussalget for alvor. Her kan sommerhusejere i Dronningmølle, der ligger tæt op ad klassiske sommerhusområder som Tisvilde og Vejby, i år sælge deres boligere til 29.923 kroner per kvadratmeter.

Sidste år kostede det 23.313 kroner for en kvadratmeter sommerhus i Dronningmølle, så prisen er på et år steget med hele 28 procent, viser tal fra Boliga.dk

Læs også Årets første krydstogtskib skyder rekordår i gang

For alle sommerhuse i Gribskov ligger gennemsnitsprisen i dag på 27.181 kroner per kvadratmeter, hvilket placerer kommunen på en 4. plads over dyreste kvadratmeter, ifølge Boliga.dk.

I TV 2 Lorrys sendeområde er det kun Helsingør Kommune, der overgår Gribskov i pris. De ligger nemlig på en andenplads på landsplan med en kvadratmeterpris på 39.302 kroner. 

Tallene fra Boliga.dk er udregnet på baggrund af de boliger, der er til salg lige nu. Kommuner med færre end 20 boliger til salg er udeladt fra statistikken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik