DBU-formand: Vi får ikke den type kampe igen uden ny nationalarena

Fire kampe ved næste års EM spilles i Parken, men uden et større nationalstadion bliver det sidste gang, en stor slutrunde kommer til Danmark.

DBU ønsker i fremtiden en nationalarena med plads til 50.000 tilskuere. Det fremgår af et referat fra et bestyrelsesmøde, som unionen udsendte tirsdag.

Et nyt og større stadion for de danske landsholdsspillere er strengt nødvendigt, mener DBU's formand, hvis Danmark i fremtiden skal have mulighed for at tiltrække de største fodboldbegivenheder som eksempelvis næste års EM-slutrunde.

- Med de udbudsregler, der ligger fra både FIFA og UEFA, så er det sidste gang, vi får mulighed for at få den type kampe, hvis ikke vi gør et eller andet på facilitetssiden. Vi har været heldige at få fire kampe i København i forbindelse med europamesterskaberne i 2020, siger DBU-formand Jesper Møller til TV 2 SPORT.

- Hvis vi skal opfylde FIFA’s og UEFA’s krav, så er vi nødt til at gøre noget. Vi er nødt at have nogle moderne arenaer og nogle større arenaer, og det er det, vi prøver at forberede nu.

DBU agter at få kvindernes EM-slutrunde i 2025 til Danmark samt i samarbejde med de nordiske lande også at få kvindernes VM i 2027 til landet.

Unionen har lagt sig fast på, at nationalarenaen skal ligge i Københavnsområdet, og at der skal bygges en arena vest for Storebælt med plads til 25.000 tilskuere.

Ombygning en mulighed

DBU skriver videre i deres referat fra bestyrelsen, at planerne skal betragtes som indledende drøftelser og undersøgelser.

Jesper Møller slår fast over for Ritzau, at der bliver tale om en udbygning af enten Parken eller Brøndby Stadion til projektet.

- Det, der er mest oplagt, er en ombygning eller noget lignende i hovedstadsområdet. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu. Nu kigger vi på mulighederne.

- Først og fremmest er det et spørgsmål om bæredygtighed. Vi vil gerne give danskerne nogle store fodboldoplevelser, og der har vi to muligheder. Enten så kan vi læne os tilbage og sige til vores fans og danskerne, at de må tage til udlandet, eller også så kan vi gøre noget selv, lyder det fra DBU-formanden.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Flemming Toft ser da også en udbygning af den nuværende nationalarena, Parken, som den bedste løsning for DBU, der dog skal blive enige med PARKEN Sport & Entertainment, hvis det skal komme på tale.

- En udbygning af Parken vil umiddelbart være det mest fornuftige, fordi Parken har så meget i forvejen. Problemet er bare lige nu, at de ikke snakker så godt sammen. Og så er det selvfølgelig svært at samarbejde om en udbygning, som Parken trænger til.

- Det, Parken mangler, er en opdatering i forhold til de store stadions rundt om i Europa. Sammenlignet med dem er Parken slet ikke god nok. Spørgsmålet er, hvad Parken vil, for så skal Parken også til at dele ud af deres indtægtsgoder, forklarer Flemming Toft.

Hverken FC København eller Brøndby IF har ønsket at kommentere på, om de vil samarbejde med DBU om en udvidelse af deres stadion.

Risikerer tomme sæder

På nuværende tidspunkt er der plads til 38.000 tilskuere i Parken. Stadionet skal altså udvides, så der kommer 12.000 pladser mere.

I de seneste 16 landskampe har DBU haft 28.707 tilskuere i gennemsnit i Parken. I seks af kampene har unionen haft mere end 35.000 tilskuere.

Men med en udbygning til 50.000 sæder kan landsholdet ikke regne med at fylde stadionet ud så ofte, som tilfældet er nu, mener Flemming Toft.

- Du er så afhængig af landsholdets resultater, hvis du skal have mange tilskuere. Nu kunne landsholdet godt fylde ud, da de spillede mod Schweiz.

- Der kommer også flere end forventet mod Gibraltar, men sådan bliver det ikke ved. Man kan ikke kalkulere med at få fuldt hus til kampene. Jeg tror ikke, at et nationalstadion kan bære 50.000, siger fodboldeksperten.

Danmark spiller næste landskamp 15. november, hvor Parken skal lægge græstæppe til EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik