Nu er det officielt: Disse byer kan få besøg af europæiske fodboldstjerner

Når UEFA markerer sit 60-års jubilæum for den første EM-slutrunde nogensinde, er Danmark blandt de 12 værtslande. Nu er alle træningssteder blevet offentliggjort.

DBU har nu fundet alle de byer, som kan blive tilhørs- og træningssteder for europæiske fodboldnationer under EM i fodbold til næste sommer.

Tidligere har vi fortalt, at valget faldt på Lyngby og Hørsholm kommuner. 

Men nu har Københavns Kommune også landet en aftale med UEFA, som stiller Valby og Tingbjerg Idrætsparker til rådighed. 

Disse bydele kan således krydse fingre efter at få spillere fra eksempelvis Spanien, England eller Portugal løbende rundt på deres græsbaner. 

 Og i Tingbjerg har man nu armene i vejret over DBU's valg. 

- Det er meget positivt, og vi mener også, at vi har et godt stadion og gode faciliteter. Det kommer til at give en god opmærksomhed til klubben og vores stadion, og hvis der skulle komme et godt hold herud, kunne det være interessant at følge med i. EURO 2020 kan kombineres med, at man gør det mere attraktivt at være i området, siger Dennis Kjeldsen, adm. direktør og bestyrelsesmedlem i Brønshøj Boldklub. 

Nu samler UEFA alle træningsanlæggene i et stort katalog, og til april bliver det afgjort, hvilken træningsbane de udenlandske gæster vælger, hvis de har brug for en såkaldt team base camp.  

På kortet kan du se, hvor de europæiske landshold kan vælge at træne under EM i fodbold i 2020. Kampene spilles alle i Parken, København.

Historisk sportsbegivenhed

Med under 500 dage til EURO 2020 er optakten til de første EM-kampe på hjemmebane fuld i gang.

I anledning af UEFA's 60 jubilæum for den første turnering, skal Danmark være værtsland sammen med 11 andre lande. Alle lande får hver tildelt fire kampe med undtagelse af London, som med semifinaler og finale får syv kampe.

Herhjemme skal de fire kampe alle afvikles i København i Parken, hvor Danmark selv er sikre på at spille minimum to kampe, hvis vi kvalificerer os. 

DBU har længe og ihærdigt arbejdet på at skaffe træningsbaner, som de gæstende europæiske fodboldnationer kan bruge op til deres kampe i København. Og nu er de alle sammen fundet. 

- Det glæder os rigtig meget, at Valby og Tingbjerg også har takket ja til at blive en del af vores Team Base Camp. De kommer til at styrke og blive lige så vigtig en del af den folkefest, som EURO2020 kommer til at blive, siger konstitueret administrerende direktør i DBU, Kenneth Reeh.

DBU holdt i november møde med 35 storkøbenhavnske fodboldklubber. Her skulle de lægge strategien, der skal skabe en fodboldfest i 2020:

Se indslaget fra november her.

Først lød svaret nej 

I første omgang faldt forhandlingerne ellers til jorden, da både Rudersdal og Hørsholm kommuner sagde nej til UEFA's krav, der især omhandlede forsikring af de gæstende stjernespillere. 

Sidenhen er DBU dog kommet på andre tanker, og nu står det nationale fodboldforbund selv for forsikringen af alle træningsanlæg under slutrunden i 2020 stik imod det første udgangspunkt.

- Det har vi gjort, fordi kommunerne ikke ville betale regningen, og så sagde vi, at vi godt kunne gøre det. Vi fandt først ud af senere, at det ikke ville blive noget problem for os at tegne en større forsikring, udtalte projektleder for EURO 2020, Lene Kryger Pedersen, til TV 2 Lorry den 22. januar. 

Nu slipper Lyngby, København og Hørsholm for at hive en krone op ad lommen.

Og i Hørsholm får man endda betalt en opkvalificering af de fysiske facilliteter i idrætsparken af DBU.

Glæde i København 

I Københavns Kommune lyder en stor glæde over, at man nu er med til at stille træningsbaner til rådighed hele to steder i byen. 

- Banerne i Tingbjerg og Valby lægger til daglig græs til alt fra miniputter med store drømme til old boys, der tydeligt husker 1992. Under turneringen lægger de græs til Europas bedste fodboldhold. Dét er stort og for alvor noget, der favner bredt og signalerer folkefest og fodboldfeber, siger kultur- og fritidsborgmester i København Franciska Rosenkilde (Å).

Det er fodboldspillere i Boldklubben FREM, som i hverdagen benytter sig at Valby Idrætspark.

Nu håber bestyrelsen på, at den historiske sportsbegivenhed i København kan give klubben et løft. 

- Det er kæmpe stort for klubben, og de små spillere kan lade sig drysse af spillernes stjernestøv. Valby Idrætspark har før lagt græs til klubber som de engelske mestre fra Leicester, men det her er en helt anden liga. Vi håber, at EM både vil være til gavn for klubben og området omkring, siger Simon Nyborg, bestyrelsesmedlem i Boldklubben FREM. 

Fakta om Tingbjerg og Valby Idrætsparker

FAKTA OM EM 2020 I KØBENHAVN