Villaejere til kamp mod egen speederfod: 'Vi kører for stærkt'

I Holte indrømmer en flok villaejere at lide af tung speederfod. Nu har de lavet en kampagne, hvor de minder hinanden om at sænke farten.

Det er ikke ualmindeligt, at villaejere brokker sig over biler, der fræser for stærkt gennem kvarteret og skaber utryghed for blandt andet de børn, der leger på vejen. Det er knap så tit villaejerne indrømmer, at de selv er problemet, men det er netop tilfældet i Rudehaven i Holte. Her har grundejerforeningen taget initativ til en kampagne,  hvor de husker hinanden på at overholde fartgrænsen.

- Vi kan ikke forvente, at andre kommer og gør det for os. Hvis vi ikke selv får taget initiativ til at få ændret de dårlige vaner, vi har, så sker der ikke noget. Det skal kommer indefra, siger Flemming Scheel, der er formand i Grundejerforeningen Rudehaven. 

Foreningens kampagne kalder de "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo". For at få kampagnens budskab til at glide ned, var de her til morgen rundt på egen veje for at dele flyers og croissanter ud til bilisterne.

- Folk er rigtig posititive omkring budskabet. Jeg tror, det er fordi, vi ikke kommer med en løftet pegefinger. Vi erkender åbent, at vi også selv kører for stærkt, men at vi gerne vil gøre noget ved det sammen, siger Hans Beyer, der bor i grundejerforeningen.

Beboerne har arbejdet på kampagnen i samarbejde med kommunen i et helt år. De forsætter med at dele crossainter og budskaber ud til bilister til og med næste uge. Herefter skal kommunen lave trafikmålinger for at se, om kampagnen har påvirket beboernes hang til at trykke lidt for hårdt på speederen.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

618113-311

Forsinkelser for S-tog og fjerntog efter uheld ved Valby

Ny Ellebjerg. Olivas Borehoved 06. Foto Metroselskabet

Boremaskiner krydser byen - denne gang over jorden

elbusser københavn frederiksberg

14 buslinjer omlægges til el i 2022 – heriblandt to travle ruter i København

Sne veje

Flere trafikuheld i aftes - pas på isglatte veje her til morgen

Rudersdal

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere