700 bilister blitzet på fem timer ved vejarbejde

Det svarer til at hver sjette bil i går blev fotograferet, da politiets fotovogn holdt fem timer ved vejarbejdet på Lyngbymotorvejen nord for København.

Ud af de 700 trafikanter fik 59 et klip i kørekortet, og 148 får et brev med posten om, at de får betinget frakendt kørekortet.

Alle bilisterne, der blev fotograferet, vil få en bøde for at køre for hurtigt. Fra april sidste år blev bøderne for at køre for hurtigt ved vejarbejde fordoblet.

Kører en bilist eksempelvis 100 km/t ved en fartgrænse på 80 km/t på grund af vejarbejde, så løber bøden op i 3000 kroner. mod hidtil 1500 kroner.

Samtidig sænkes grænsen for en betinget frakendelse af kørekortet fra 60 til 40 procents fartoverskridelse. Det betyder eksempelvis, at en bilist får en betinget frakendelse af kørekortet, hvis der køres 70 km/t ved en fartgrænse på 50 km/t ved vejarbejde.

- Stedet er særligt farligt, da den modkørende trafik ledes over i den modsatte kørebanehalvdel, og der er derfor risiko for en frontal kollision med de modkørende, oplyser Nordsjællands Politi, som lover, at fotovognen snart vil være på plads igen ved vejarbejdet på Lyngbymotorvejen - også kendt som Lyngby Omfartsvej.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere