Internationalt medie: Hotel er blandt verdens syv bedste til spa

Kurhotel Skodsborg kan nu blære sig med at være en af verdens bedste spa-ophold. Det kalder et internationalt magasin i hvert fald hotellet.

Foto: Nils Meilvang - Ritzau Scanpix

"Ekstremt spa".

Sådan beskriver magasinet Tatler Magazine Kurhotel Skodsborgs spa-oplevelse, og det er ikke negativt ment.

Læs også Flydende spa-bade indtager København

Faktisk har den ekstreme spa-oplevelse fået Kurhotel Skodsborg på en en fornem liste. Tatler Magazine har nemlig kåret hotellet til en af verdens syv bedste spa-oplevelser. 

I spaet på Kurhotel Skodsborg kan du opleve 16 forskellige varme og kølende bade. Foto: Kurhotel Skodsborg

- Jamen, det betyder alverden. Det er jo sådan set den ypperste anerkendelse man kan få inden for spaverdenen. Det er den ultimative award. Vi er meget lykkelige, det er en helt vild fornemmelse, siger Mai Kappenberger, der er direktør på Kurhotel Skodsborg.

- Vi skal gå ydmygt til værks, og det forpligter i den grad, siger hun.

Tatler Magazine har givet kurhotellet titlen "Natural High", og magasinet roser hotellet for sin yoga, massage, paleo mad - og selvfølgelig sin sauna.

Læs også Før flød der fisk: Snart genopstår ikonisk bygning som strandhotel

- Den chokerende kontrast mellem den intense sauna det efterfølgende hop ned i det iskolde vand - det er den slags ekstrem spa, som var lige noget for os, skriver Tatler Magazine som en del af sin begrundelse.

Bagom Kurhotel Skodsborg

  • Kong Frederik den 7. købte det daværende landsted Skodsborg i 1852.
  • Læge Carl Ottosen lagde grundstenen til kurhotellet, da han grundlagde Skodsborg Badesanatorium i 1898.
  • Hotellet har 83 værelser, 17 møde- og selskabslokaler og tre restauranter.
  • Kurhotel SKodborg har årligt 22.000 gæster.
  • En tur i spa på Kurhotel Skodsborg er ikke helt billig. Det koster 800 kroner for en dag, mens en luksusudgave koster 1.800 kroner.

Norden er eksotisk

Flere af de øvrige spahoteller, der er nævnt i guiden, ligger på eksotiske destinationer som Mexico og Mauritius, hvor det er nemmere at spendere en hel dag i bikini.

Men Mai Kappenberger ser det som sin fordel at have sit spahotel i kolde Danmark. 

- Norden er jo blevet eksotisk. Vi havde besøg af Tatler i januar, hvor de kom fra saunagus og direkte ud på badebroen i regn og storm. Det var det vildeste, de havde oplevet. Det er effektfuld spa, for man kan virkelig mærke, at man har været i gang, når man kommer fra ekstrem varme til ekstrem kulde, siger hun.

Kurhotel Skodsborg har 22.000 hotelgæster årligt, men at være kåret til en af de syv bedste i verden betyder alligevel noget for Mai Kappenberger.

- Vi skal have flere internationale gæster til at høre om os, og det kommer de til, når vi er nævnt i denne her guide, siger hun.

Hotellet blev også i februar nævnt i det internationale rejsemagasin, Condé Nast Traveller Magazine, som et af verdens syv bedste spa-ophold.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik