Før flød der fisk: Snart genopstår ikonisk bygning som strandhotel

Ejerne af akvariebygningen i Charlottenlund har planer om at ombygge stedet til strandhotel og kulturhus.

Det er efterhånden flere år siden, at man har kunnet se på elektriske ål og blæksprutter i den ikoniske akvariebygning i Charlottenlund på Sjælland. 

Og står det til bygningens ejer, NPV A/S, bliver det heller ikke de svømmende seværdigheder, som den hvide funkisbygning skal danne ramme om i fremtiden.

Ifølge lokalavisen Villabyerne har NPV A/S nemlig planer om at gøre det tidligere Danmarks Akvarium til et strandhotel.

Kulturhus og hotel

- Der kommer til at være flere aktiviteter i samme hus, som hænger naturligt og funktionelt sammen. En spa og en restaurant er relevant for et hotel. Og så kan der sagtens blive en vis symbiose mellem hotel og kulturdelen. Man kan godt forestille sig, at folk, der for eksempel skal på konference, tager en kulturoplevelse og en overnatning med, siger administrerende direktør i NPV A/S, Jens Schaumann, til Villabyerne, der er en del af lokalavisen.dk

Bygningen i Charlottenlund var i 73 år Danmarks Akvarium, indtil akvariet på grund af pladsmangel i 2012 flyttede til Danmarks nye akvarie, Den Blå Planet, i Kastrup Havn.

Efter flytningen af akvariet har ejerselskabet fremlagt flere planer for bygningen og det grønne område omkring, men ingen af planerne er blevet godkendt af Gentofte Kommune. 

Sådan skal Danmarks Akvarium se ud som Strand Hotel, hvis det står til NPV A/S.
Sådan skal Danmarks Akvarium se ud som Strand Hotel, hvis det står til NPV A/S.
Foto: NPV A/S

Kommunen positiv

Planen om at lave bygningen til et strandhotel afskrækker dog ikke Marianne Zangenberg (K), der er formand for Byplansudvalget i Gentofte Kommune. 

Over for Villabyerne lægger hun blandt andet vægt på, at det giver bygningen et bredt spektrum, hvis der både bliver en restaurant og en spa i bygningen.

Samtidig påpeger hun manglen på hoteller i kommunen, og at områdets beliggenhed i høj grad indbyder til hotelvirksomhed, da det er tæt på kyst og København, og dermed kan tiltrække turister.

NPV A/S arbejder nu på at få nabobygningen til det tidligere akvarie, Bilharziosebygningen, med i strandhotel-projektet.

Byudvalget i kommunen har dog besluttet, at nabobygningen ikke kan indgå i projektet, da bygningen blandt andet skal kunne bruges til at huse flygtninge.

 


_

_


Mest læst i dag

Se flere

Kultur

60_percent

playBørn og gartnere skal passe lokale juletræer år efter år i smart, bæredygtig løsning

Hugo Helmig

Hugo Helmig er død

Uffe Weng - Ritzau Scanpix

Ikonisk grillbar sat til salg efter 42 år - derfor takker ejerne af

tffuyu9hy

playFørst fandt de en lårbensknogle, så en kæbe: Mose-offer fra oldtiden gravet op i Nordsjælland


Gentofte


Forsiden lige nu

Se flere