Portører strejker igen: Nogle patienter vil gå forgæves

Nogle patienter vil gå forgæves til operationer på Region Sjællands sygehuse, da portørerne strejker igen.

Artiklen er opdateres 12.45.

Mandag eftermiddag er det også portørerne på Frederiksberg, Hvidovre og Bispebjerg, der strejker. De genoptager dog arbejdet, når aftenvagten møder ind omkring klokken 15.00, oplyser Ken Patrick Petersson, Formand FOA 1. 

Kort efter middag fortæller fællestillidsmanden for portørerne på Rigshospitalet, at også portørerne på Glostrup genoptager arbejdet i eftermiddag. 

- Efter klokken 15.00 genoptager de arbejdet på Glostrup, mens de på Rigshospitalet på Blegdamsvej først mødes i morgen klokken 09.15, siger Jens anker Clausen, fællestillidsmand, portørerne på Rigshospitalet. 

....

På et fagligt møde klokken 07.00 mandag morgen har portørerne på Roskilde Sygehus valgt at genoptage strejken.

Det fortæller talsmanden for portørerne på Roskilde Sygehus, Gerhard Olsen.

Og nu har portørerne på både Rigshospitalet og Glostrup Sygehus fulgt trop efter et fagligt møde klokken 10.30.

Portørerne genoptog arbejdet i weekenden i håb om, at politikere ville gå i dialog med portørerne.

- I skuffelse over at der i denne weekend ikke er taget initiativer til forhandlinger med vores tillidsfolk og vores faglige organisation, har vi besluttet igen at nedlægge arbejdet med krav om, at alle oplysninger kommer på bordet, lyder det, siger Gerhard Olsen til Ritzau

Gerhard Olsen fortæller også til TV Øst, at der ikke er en tidshorisont på strejken, men at de forventer, at der sker noget senere i dag.

Også portørerne på sygehuset i Nykøbing Falster strejker, ligesom der er faglige møder flere steder.

Aflysninger på vej 

Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland, opfordrer portørerne til straks at komme i arbejde igen. Han oplyser, at regionen er ved at planlægge dagen i lys af strejken.

- Vi har først og fremmest fokus på patienterne. Vi er ved at oprette nødberedskab, så vi kan håndtere alle, der bliver akut syge eller har livstruende sygdomme.

- Men vi er desværre nødt til at aflyse nogle planlagte operationer og undersøgelser. Derfor vil nogle patienter gå forgæves på sygehusene i dag, siger Per Bennetsen.

Godt 200 portører på Region Sjællands fem sygehuse nedlagde arbejdet torsdag.

Det skete efter lang tids uro om en ny uddannelse som serviceassistent. Den betyder, at portørerne skal løse flere opgaver, blandt andet rengøring.

Portørerne havde fået at vide, at hvis ikke de tager den nye uddannelse, bliver de opsagt. Ifølge TV Øst fik 22 portører at vide, at de står til at miste jobbet, fordi de ikke har villet tage den nye uddannelse.

Strejken bredte sig fredag til hospitaler i hele Region Hovedstaden. Derfor kunne man kun gennemføre livsvigtige behandlinger.

Det var tilfældet på Bispebjerg, Frederiksberg og Rigshospitalet. Også portørerne på Herlev Hospital nedlagde arbejdet, men de kom hurtigt i gang igen.

Cirka 1.000 portører på Rigshospitalet, Bispebjerg, Frederiksberg, Amager og Hvidovre Hospital nedlagde arbejdet i dag. De mange portører strejker i sympati med 200 portører i Region Sjælland

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere