Politiet: Flere busser på Roskilde Festival er ulovlige

Tirsdag blev en række store køretøjer kontrolleret af politiet under kørsel til eller fra Roskilde. Her blev flere shuttlebusser standset med uorden i papirerne og talrige ulovligheder.

I morgen starter musikken på Roskilde Festival, og det betyder traditionen tro, at mange tager endags-rygsækken på for at begive sig mod den gigantiske festival og få et glimt af den verdensberømte 'orange feeling', som Roskilde Festival står for.

Det betyder også, at der bliver ekstra pres på både tog og busser til og fra festivalen. 

Men en del af de busser, både rute- og interne busser, der er blevet brugt til at transportere glade festivalgæster til og fra Roskilde dyrskueplads, har ikke været lovlige, og kører derfor ikke de kommende dage.

Ulovlige busser på Roskilde Festival

Det viser en stikprøve, som Midt- og Vestsjællands Politis enhed TungvognsCenter Øst (TCØ) har foretaget tirsdag.

I tidsrummet 19.00 til 13.00 blev i alt 15 busser tjekket af TCØ, og her stod det klart, at det langt fra er alle busser, der overhovedet bør fragte passagerer.

På et mobilt bremserullefelt viste kontrollen, at en bus var i så dårlig forfatning, at nummerpladerne straks blev fjernet. 

Fire andre busser blev desuden indkaldt til syn med det samme på grund af væsentlige mangler eller lovovertrædelser - herunder beskadigede dæk, hvilket kan føre til dækeksplosion.

Desuden kunne politiets enhed afsløre, at det ikke var alle buschauffører, der havde de rette godkendelser til at køre bus.

Så mange fejl var der på busserne:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

cyklist albertslund 3

36-årig fængslet for narkokørsel efter alvorlig ulykke

knivstikishoej.jpg

Fem mænd dømt for voldsomt overfald på strandvej

overvågningskamera2

Flere kameraer skal øge trygheden i København

politi 112 politibil

18-årig varetægtsfængslet for drabsforsøg i Borup

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere