Sneen daler: Her ligger de gode kælkebakker

Et forsigtigt snedække lægger sig i øjeblikket over det meste af TV 2 Lorrys sendeområde. For elskere af det hvide fra oven betyder det også kælketur - men hvor kan man egentlig kælke?

Se kortet over hvor du kan kælke nede i artiklen Foto: Morten Stricker / Ritzau Scanpix

Både lange underbukser og tophuen er på hos mange i disse dage.

Kulden er bidende, mens sneen kun for alvor har bidt sig fast i den sydligste del af TV 2 Lorrys sendeområde.

Men nu er der et lille håb forude for de sneglade i både hovedstadsområdet og Nordsjælland.

Læs også Danmarks største skianlæg klar med 90 cm sne

Netop nu daler sneen stille over hele regionen. Og med vejrudsigter der ikke just peger mod varmegrader foreløbig, skal selv det mindste snedække udnyttes.

Kun få centimeter sne

Ifølge TV 2 Vejrets meteorolog Danny Høgsholt bliver der dog ikke tale om optimalt kælkevejr.

- Det sner lige nu, men jeg tror ikke, at der kommer til at give mere end et par centimeters sne. Der kommer også drys i løbet af weekenden, men her bliver det heller ikke til mere end et lag på tre-fire centimeter, så det er ikke så meget.

Læs også Politi advarer børn på søerne: Pas hellere jeres skole

Så hvis man har en gammel kælk, der godt må tåle lidt skrammer og jord under sig, så kan man nok få et par kælketure ud af det, pointerer Danny Høgsholt

Her er de bedste bakker

Til gengæld ser det ud til, at Lorryland kan se frem til at få mere sne på mandag, men det bliver ifølge Danny Høgsholt heller ikke optimalt kælkevejr.

- Der kan falde op til 10 centimeter mandag, men det bliver også tøvejr, så det er ikke det bedste til kælke, fordi der kommer en del sjap.

Læs også 9-årig dreng faldt igennem isen

Hvis sneen mod forventning skulle lægge sig som et tungt, hvidt tæppe, så kan du herunder finde de bedste kælkebakker og langrendsspor i vores område, som Naturstyrelsen har været behjælpelige med at finde frem.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik