Reddere i protest: Nu starter de egen fagforening

Utilfredsheden med den nye overenskomst er så stor, at der nu foregår kollektive udmeldelser af 3F, Chaufførernes Fagforening og Reddernes Landsklub.

På trods af at 87 procent af de omkring 4000 3F-medlemmer fra Falck og Responce stemte nej, kunne LO i marts præsentere en ny overenskomst for redderne. Derfor er forhandlingsresultatet blevet modtaget med stor frustration og vrede. 

quote 3F kalder det en banebrydende overenskomst. Vores reaktion plejer at være, at den var banebrydende dårlig.

Anonym redder

I stedet har nogle reddere taget initiativ til at starte deres egen fagforening: Reddernes Fagforening, der allerede har over 600 medlemmer.

TV 2 Lorry har været i kontakt med en redder, der har været med til at starte Reddernes Fagforening. I frygt for at miste sit job, ønsker han at være anonym. Hans navn er dog af redaktionen kendt.

- 3F kalder det en banebrydende overenskomst. Vores reaktion plejer at være, at den var banebrydende dårlig. Vi ønsker primært beskyttelse om natten, og det får vi ikke i lige så høj grad længere.

Mandag strejkede reddere på Sjælland i protest og faglige møder udviklede sig på flere Falck-stationer i Region Sjælland til arbejdsnedlæggelser.

Det er redderne utilfredse med

Et spørgsmål om løn eller arbejdsmiljø

Overenskomsten, der træder i kræft den 1. oktober, har været stærkt udskældt af redderne. Især på grund af en ny ordning med tvungne rådighedsvagter og en omlægning af døgnvagten. Derfor har redderne startet deres egen fagforening.  

- Fagforeningerne ved ikke, hvad det vil sige at køre en ambulance og blive ringet op klokken tre om natten. Det er derfor, vi mener, vi er bedre egnet til at varetage reddernes interesser. For vi har oplevet alle problematikkerne på egen krop.

quote Fagforeningerne ved ikke, hvad det vil sige at køre en ambulance og blive ringet op klokken tre om natten. Det er derfor, vi mener, vi er bedre egnet til at varetage reddernes interesser. For vi har oplevet alle problematikkerne på egen krop

Anonym redder

Ifølge Flemming Overgaard, der er forhandlingssekretær hos 3F, har det været et spørgsmål om løn eller arbejdsmiljø.

- Det har været magtpåliggende at sikre reddernes arbejdsmiljø, fortæller Flemming Overgaard, der mener, at det er et succeskriterium, at 3Fs medlemmer er glade for det, de laver.

- Derfor har vi også tænkt os at opstille dialogmøder med tillidsrepræsentanterne, for at finde ud hvad utilfredsheden går ud på regionalt, da der er forskelle fra region til region, siger han.

Flemming Overgaard understreger, at 3F har behandlet de krav, der er blevet sendt ind af medlemmerne.

- Vi har imødekommet så mange krav, som vi overhovedet kunne komme igennem med. Vi synes, at det der er blevet efterspurgt, i forhold til arbejdsmiljøforbedringer på døgnvagten er det, der er blevet lavet.

Det kan den redder, TV 2 Lorry har været i kontakt med, ikke nikke genkendende til.

- Fagforeningerne sætter sig ikke ind i medlemmernes situation. De har ikke hørt efter de overenskomstforslag, vi er kommet med. Problemet er, de mange timer vi er i bilen. Det kræver, at vi har mulighed for noget beskyttelse, som fagforeningerne nu har fjernet. Der sgu noget galt.

Dialogmøderne mellem 3F og redderne vil finde sted på torsdag og næste torsdag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Senfølgeklinik

playKom med på senfølgeklinik: Trine fik covid-19 i marts, men føler sig stadig ikke frisk

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere