Kraftigt blæsevejr på vej: Sådan rammer det dit område

Pak trampolinen og de lette havemøbler væk, advarer meterolog.

Et stormlavtryk vil onsdag passere hen over Danmark, og det giver risiko for, at en del af landet kan få det meget blæsende.

Ifølge de seneste prognoser vil lavtrykket bevæge sig tværs gennem Danmark i løbet af onsdagen og sende et kraftigt vindfelt med middelvind af stormende kuling ind over landet fra vest.

Selv om det ser ud til at blive værst i den sydligte del af landet, vil også borgerne i TV2 Lorry’s sendeområde kunne mærke vindens rusken, fortæller meterolog hos TV2 Vejret, Danny Høgsholt.

 -Det bliver godt, gedigent blæsevejr med vindstød, der kan nå op på 20-23 meter i sekundet., og det kommer også til at blive vådt. Måske op til en 10-20 millimeters regn, siger Danny Høgsholt til TV2 Lorry.

Her blæser det mest

Vinden vil ifølge Danny Høgsholt komme til at ligge i underkanten af, hvad man betegner som en decideret storm, men flere steder vil der være mulighed for, at vinden kommer op og tangerer stormstyrke.

- Oppe ved nordkysten ved Gilleleje og den vej op kan man nå op og suse til stormstyrke i vindstøddene. Det samme gør sig gældende ved Amager og Dragør og området omkring Køge Bugt. Men ellers ligger vi underkanten af stormstyrke, siger Danny Høgsholt til TV2 Lorry.

Pak trambolinen væk

Han fortæller, at blæsevejret rammer ud på eftermiddagen og kulminerer i de mørke nattetimer. 

- Det vil stilne af ud på natten. Men indtil da vil det være en god ide at pakke trambolinen og de lette havemøbler væk, siger han og tilføjer, at der også er risiko for, at træer vil kunne vælte.

- Det har regnet en del i de sidste par uger, hvorfor jorden mange steder er blød. Derfor vil der kunne vælte et træ eller to, siger Danny Høgsholt til TV2 lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Vejr

Meteor over Sjælland

Meteor lyste hele Sjælland op - nu er den overraskende sten fundet

20201227-114955-L-1920x1263we

Find din kommune: Her blæser det mest i hovedstadsområdet

19990731-170438-1-1920x1519we

Find din kommune: Her skinner solen mest - og her regner det mest i hovedstadsområdet

vejrartikel

Find din kommune: Her er der varmest og koldest i hovedstadsområdet

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere