16 meter og 30 tons: Ny akutvogn skal hjælpe ved terror

Region Hovedstaden har investeret i en ny mobil behandlingsplads, der kan rumme i alt 40 patienter. Akutvognen er indkøbt på grund af europæisk trussel.

Region Hovedstaden har fået et rullende hospital.

Den 17 meter lange, fire meter høje og 30 tons tunge vogn er fyldt med alt det udstyr, som skal til for at behandle patienter, der har akut brug for hjælp.

Den mobile behandlingsenhed, der er den første af sin slags i Nordeuropa, er indkøbt af regionen til at bistå ved store ulykker og ved store folkelige arrangementer, hvor der kan blive brug for hurtig hjælp. 

Sammen med den store lastbil indeholder behandlingspladsen også to store telte.

Det skaber i alt 130 kvadratmeter behandlingsplads under tag, hvor sundhedsfagligt personale kan behandle op til 40 patienter samtidig.

- Det betyder, at vi kan bringe hospitalet frem til skadesstedet og behandle dem der, siger Peter Berlac, der er lægefaglig chef hos Region Hovedstadens Akutberedskab, til TV 2 Lorry. 

Med bårer på hjul og indrettet som et stort ambulancerum vil redningspersonalet være i stand til at hjælpe hurtigst og bedst muligt.

Ifølge Region Hovedstadens formand, Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet, er det nye mobile hospital indkøbt til et helt andet formål.

- Trusselsbilledet i Europa og i verden er blevet meget meget værre de senere år. Derfor har vi investeret i den her mobile behandlingsplads fra Regionsrådets side, for at vi kan rykke hurtigt ud, hvis det ulykkelige skulle ske, at vi pludselig har mange tilskadekomster på en gang, siger hun til TV 2 Lorry. 

To behandlingspladser

Den mobile behandlingsplads er ikke alene. Regionen har investeret i hele to lastbiler, der skal bemandes af Akutberedskabets speciallæger, lægeassistenter og ambulancepersonale.

Invendigt er behandlingspladserne indrettet som en skadestue, og de to lastbiler med udstyr har i alt kostet regionen 6,5 millioner kroner.

Fakta: Det indeholder den mobile behandlingsplads

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Arkivfoto: Drikkevand

Område for forurening er fundet - men borgere skal fortsat koge vandet før brug

Region Hovedstaden

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere