Peter Madsen indrømmer: Kim Wall er begravet på havets bund

Ubådsejeren, der er sigtet for drab på den svenske journalist Kim Wall, forklarer, at den forsvundne journalist er død af en ulykke.

Her ses Peter Madsen og Kim Wall om bord på Nautilus. Foto: Ritzau

Et fotografi af ubåden "Nautilus" med ubådsejeren og den forsvundne svenske journalist om bord - fanget få timer før, kvinden blev meldt savnet af sin kæreste. Foto: TV 2

1 af 2

Ubådskaptajnen Peter Madsen har fortalt til politiet, at den svenske journalist Kim Wall, der har været forsvundet i over en uge, er død.

Han har forklaret til politiet og i retten, at der er sket en ulykke om bord på ubåden Nautilus, som den svenske Kim Wall er død af, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. 

Peter Madsen har fortalt, at han efterfølgende har begravet hende til søs på et ikke nærmere defineret sted i Køge Bugt.

Københavns Politi har trods omkring 300 henvendelser fra offentligheden og intensiv hjælp fra den svenske søredningstjeneste endnu ikke fundet kvindens lig. 

Læs også Peter Madsens forsvarer: "Han er lettet"

Københavns Politi opretholder sigtelsen for drab. Oplysningerne kommer frem nu, fordi Københavns Byret har valgt at ophæve dele af dørlukningen i sagen på baggrund af henvendelse fra Anklagemyndigheden.

Derfor kan der nu offentliggøres en flig af mandens forklaring i retten under det grundlovsforhør 12. august, hvor han blev varetægtsfængslet.

Varetægtsfængslingen skete ikke på baggrund af drabssigtelsen, men derimod for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.

Læs også Venner fandt ubådsejer: "Han var rystet men klar i hovedet"

Sejlruten er kortlagt

Derudover oplyser politiet, at de svenske og danske søfartsmyndigheder har kortlagt ubådens rute i Køge Bugt og Øresund. Det viser sig, at ubåden kun har sejlet i dansk farvand.

Dykkere har undersøgt havbunden flere steder på ruten, og det vil man fortsætte med. Der ledes også med sonar. Svensk politi har søgt med helikopter, og det fortsætter man med mandag. 

Politiet vil ikke give yderligere oplysninger om sagens efterforskning, da den stadig er omfattet af dørlukningen.

Læs også Kims bedste venner: Sådan er Kim

Det skete der i de dramatiske dage

Ubådssagen startede torsdag den 10. august, hvor Kim Wall, der skulle skrive en artikel om Peter Madsen for magasinet Wired, sejlede med ubåden og Peter Madsen fra Refshaleøen i København. Her har vidner set Kim Wall og Peter Madsen i ubådens tårn.

Natten til fredag kontaktede Kim Walls kæreste søredningstjenesten Joint Rescue Coordination Center, JRCC, efter hun ikke er vendt tilbage fra prøvesejladsen, og ubåden eftersøges. 

Læs også Ægtepar så ubåd forsvinde: "Det virker mærkeligt!"

Omkring klokken 10.00 næste dag bliver ubåden set fra Drogden Fyr. Klokken 11.00 synker ubåden, og Peter Madsen reddes op af havet af en privat båd, der sejler ham til Dragør. Kim Wall er ikke på bådet. Politiet mener, at ubåden bevidst blev sunket.

Peter Madsen sagde først, at han satte Kim Wall af ved restauranten Halvandet på Refshaleøen torsdag aften, men den forklaring ændrer han nu.

Det ved vi om ubåden Nautilus

  • "UC3 Nautilus" blev bygget som et hobbyprojekt af en gruppe ubådsentusiaster med Peter Madsen i spidsen. Det tog tre år at færdiggøre fartøjet.
  • 3. maj 2008 blev "UC3 Nautilus" søsat i Københavns havn.
  • Ubåden er en af verdens største hjemmebyggede eksemplarer og er den tredje ubåd, som Peter Madsen har designet.
  • "UC3 Nautilus" måler næsten 18 meter og er dermed næsten halv størrelse af den danske flådes tidligere ubåde af Tumleren-klassen. Ubåden vejer mere end 30 ton og drives dieselelektrisk.
  • Ubåden kan i teorien dykke til en dybde på 470 meter. Det er den dybde, hvor skroget ifølge beregninger kan forventes at bryde sammen på grund af vandtrykket.
  • I 2010 skete der en batterieksplosion i maskinrummet. Flere batterier blev beskadiget. I 2011 blev ubåden taget på land og har siden gennemgået en omfattende renovering.
  • Peter Madsen er også kendt for at designe og bygge raketter.
Kilder: www.uc3nautilus.dk.

Læs også Svensk politi leder efter savnet journalist med sonar

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik