Ægtepar så ubåd forsvinde: "Det virker mærkeligt!"

Ægtepar fulgte med i kikkert og på radio, da UC3 Nautilus sank. Københavns Politi mangler stadig vidner.

00:28

Ægteparret Sven og Birgit Olsen fra Brøndby var nogle af de lystsejlere, som opholdt sig på vandet mellem Dragør og Brøndby under eftersøgningen af UC3 Nautilus fredag i sidste uge. 

Da de sejler ud fra Dragør er der ikke meget at se på vandet. Men på deres radio i sejlbåden eftersøger man pludselig en ubåd. 

- Vi kommer fra Dragør af, og det er den retning, som han (ubådsejeren, red.) sejler. Så det er begrænset, hvad vi ser, forklarer Sven Olsen til TV 2 Lorry. 

Men da ægteparret sejler videre kommer en ubåd til syne i overfladen længere ude i horisonten. Der er også en helikopter, som forsøger at få kontakt til, hvad der viste sig at være, Nautilus.

- Han svarer ikke, før at den flyver lige over ham, fortæller Sven Olsen til TV 2 Lorry. 

Læs også Politiet: Ubåd blev angiveligt sænket bevidst

Bliver i området for at hjælpe

Ubådsejeren bliver blandt andet bedt om at ringe til et nummer, men det kan han ikke, forklarer Sven og Birgit Olsen til TV 2 Lorry. 

Pludselig bliver der på radioen meldt om mand over bord.

- Jeg kan se den, og så kan jeg pludselig ikke se den mere. Så der er ubåden sunket, og det er den gjort meget hurtigt, siger Sven Olsen. 

Ægteparret skynder sig herefter at lægge kikkerten fra sig:

- Vi tænkte, at vi hellere måtte få vores sejl ned, fordi så ville det være lettere at lede efter nogen i vandet. Og vi skulle jo heller ikke sejle ind i nogen, forklarer Birgit Olsen til TV 2 Lorry. 

Læs også Tidligere drabschef: Der kan være to motiver

De observerer, at en båd ligger og cirkler i vandet efterfølgende. Helikopteren bliver også i luften:

- Den bliver ved med at søge og prøver at få bekræftet, om der er én eller to mand over bord, fortæller Sven Olsen. 

Oplevelsen har efterfølgende givet ægteparret masser af panderynker: 

- Det virker meget mærkeligt, siger Sven Olsen til TV 2 Lorry. 

Kim Wall blev sidst set, da hun forlod Refshaleøen i ubåden Nautilus. Det skete omkring klokken 19.00 torsdag. Da hun ikke gav lyd fra sig, meldte hendes kæreste hende savnet omkring klokken 02.30 natten til fredag. Foto: Ritzau Foto: Ritzau

Politiet mangler flere vidner

Københavns Politi har på under en uge modtaget knapt 300 henvendelser i sagen om ubåden og den forsvundne svenske journalist Kim Wall, der ikke er set siden torsdag aften, da hun gik ombord. 

I en YouTube-video torsdag efterlyser man dog stadig hjælp fra personer, der kan være med til at opklare ubådens færden i timerne før den blev fundet ved Dragør.

Læs også Kims bedste venner: Sådan er Kim

- Situationen er den, at ubåden sejler ud ved 19-tiden. Så har den færdes omkring Middelgrunden (ud for Nordhavn, red.). Så har vi nogle indikationer fra noget færgetrafik, som får kontakt til ubåden omkring 23.30 ved Middelgrunden. Og omkring klokken 24 lidt syd for Middelgrunden, forklarer drabschef Jens Møller Jensen.

- Derefter har vi ingen indikationer på, hvor ubåden har været indtil klokken 10.14 fredag, hvor den erkendes i den nordlige del af Køge Bugt ikke langt fra Drogden Fyr, hvor den bliver opdaget og anråbt. Så er der en kort radiokommunikation og kort efter synker ubåden, forklarer drabschefen videre. 

Ubådsejeren er foreløbigt varetægtsfængslet. Sigtet for "uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder". 

Han har forklaret tidligere, at han satte sin passager Kim Wall af ved Refshaleøen omkring 22.30.

Se hele politiets YouTube-meddelelse her:

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik