Vaccinepasset gælder ikke i Sverige: Karin blev afvist og sendt retur af politiet

Karin Fribergs vaccinepas var ikke nok, da hun forleden ville krydse den svenske grænse. Derfor måtte hun tilbage til Danmark efter en negativ kviktest.

Da Karin Friberg sammen med sin mand forleden var på vej til deres fritidshus i Sverige, fik turen en lidt anderledes begyndelsen, end de havde regnet med.

Ved paskontrollen i Helsingborg i Sverige blev Karin Friberg nemlig afvist.

quote Jeg havde det som om, at jeg var med i en film.

Karin Friberg

For modsat sin mand kunne hun ikke fremvise en negativ coronatest.

Karin Friberg har nemlig gennemført sit vaccineprogram, og derfor troede hun, at hun kunne komme ind i Sverige med sit vaccinepas.

- Jeg har begge stik, så jeg troede ikke, at jeg behøvede en negativ test, men der skulle jeg blive klogere, fortæller hun til TV 2 Lorry.

Ifølge de svenske indrejseregler er man nemlig ikke undtaget for kravet om test, selvom man er blevet vaccineret for covid-19 eller tidligere har været smittet med corona.

Så mens Karin Fribergs mand fik besked på at køre bort fra havneområdet i Helsingborg, blev Karin Friberg - med egne ord - eskorteret i politibil tilbage til passager-terminalen.

Her blev hun – under opsyn fra svensk politi - bedt om at købe en billet og sejle retur til Helsingør.

- Hun var lidt stram i det hende betjenten, så jeg havde det som om, at jeg var med i en film. Hun slap mig først af syne, da jeg var gået ombord på færgen. Det var virkelig besynderligt, siger Karin Friberg til TV 2 Lorry og uddyber:

- Det var lidt specielt at se folks reaktion, når man kommer med sådan en politibetjent og det hele. Folks øjne og blikke, det var en oplevelse, synes jeg. Men jeg havde god samvittighed, så det rørte mig ikke, men jeg er ikke vant til at være i fokus på den måde.

Ingen bør ende i samme situation

I Helsingør fik Karin Friberg mulighed for at tage en kviktest, og knap to timer senere var hun derfor retur i Sverige med en negativ test i baggagen. Dermed kunne hun sammen med sin mand endelig kunne sætte kursen mod fritidsboligen.

Oplevelsen har efterfølgende fået Karin Friberg til at dele et opslag om episoden i en facebookgruppe for danskere med sommerhuse i Sverige.

- Jeg tænkte, at der var andre, der kunne finde på det og regne med det, at det (vaccinepasset, red) var nok. Så jeg kunne ligeså godt skrive det til andre torpare (danskere med sommerhus i Sverige, red.), så der ikke er andre, der ender i samme situation. Det er der ingen grund til, fortæller hun.

Sådan er reglerne, hvis du rejser til og fra din svenske ødegård


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Hvad undrer du dig over?