Stor strandweekend i vente: Her finder du det varmeste badevand

Jo længere sydpå i hovedstadsområdet, man søger mod strandene, jo varmere badevand får man denne weekend.

Amager Strandpark bliver et populært udflugtsmål denne weekend, når varmt sommervejr rammer hovedstadsområdet. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Med lufttemperaturer i omegnen af 30 graders varme kommer weekendens hede sommervejr til at trække mange til strande og badesteder i hovedstadsområdet.

Men én ting er lufttemperaturen, noget andet er temperaturen på badevandet.

For hvor får man egentlig den mest tropiske dukkert i TV 2 Lorrys område?

Ved hjælp af tjenesten Badevandsudsigten, der udarbejdes for en række danske kommuner og vandforsyningsselskaber, har vi samlet en oversigt over badevandsudsigten for denne weekend ved en lang række steder i hovedstadsområdet.

Læs også Træt af fluepapir? Her finder du de øde, men gode strande

Artiklen fortsætter efter tabellen.

Det skal dog nævnes, at tjenesten ikke måler temperaturer og ikke laver en udsigt for temperaturerne i vandet ved strandene i Køge, Solrød og Greve, strandene langs Nordkysten i Gribskov og Halsnæs samt badevandet i Roskilde Fjord. 

Vil man vide vandets aktuelle temperatur i de pågældende kommuner, skal man opsøge kommunernes hjemmesider.

Læs også Sommeren er over os: Her er din guide til badevand i hovedstadsområdet

Sommer og sol langt ind i næste uge

Mens hedebølgen ventes at kulminere lørdag og søndag, ser det meget varme sommervejr ud til at holde ved og strække sig langt ind i næste uge.

Fredag vil store dele af landet få mellem 27 og 30 grader. Nær kyster med pålandsvind bliver det en anelse køligere. Lokalt, hvor luften har bevæget sig længe over land, kan vi få termometrene op mellem 30 og 32 grader.

Femdøgnsprognose fra lørdag 8. august til fredag 14. august 2020. Foto: Grafik / TV 2 Vejret

Weekenden fortsætter solrigt med temperaturer over 30 grader. Det kan ikke helt udelukkes, at der kan optræde et par lokale byger, og vejret fortsætter i samme gear i den nye uge.

Det generelle billede er dog meget klart - solrigt og meget varmt vejr med svage vinde. Hedebølgen er begyndt, og den ser langvarig ud.

Hedebølge og varmebølge

  • En hedebølge indtræffer når gennemsnittet af de højeste temperaturer hen over tre sammenhængende dage overstiger 28 grader. Hedebølgen bliver ikke afbrudt, hvis der skulle være en enkelt dag med under 28 grader, når blot middeltemperaturen holder sig over de 28 grader.
  • En varmebølge er defineret på samme måde som hedebølgen, blot skal middeltemperaturen her overstige 25 grader.

 

 

Kilde: TV 2 VejretTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik