Se listen: Her får borgere mest og mindst tilbage i skat

Fra i dag udbetaler Region Hovedstaden godt 6,5 milliarder til borgere i Region Hovedstaden. I år er Hørsholm den helt store vinderkommune.

Mere end én million borgere i Region Hovedstaden kan se frem til at få en tungere pengepung i løbet af den kommende tid. 

Fra i dag udbetaler Skattestyrelsen således overskydende skat til de danskere, der har betalt for meget i skat.

Men inden du jubler alt for meget over de ekstra mønter på lommen, skal du dog lige minde sig selv om, hvor pengene kommer fra, lyder det fra Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

- For mange er det en god dag, når de får udbetalt overskydende skat. Men det er værd at huske, at det er et tegn på, at man har betalt for meget i skat i løbet af 2020. Derfor er det en god idé at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer, så man ikke kommer til at betale enten for meget eller lidt i skat i år, siger hun i en pressemeddelelse.

Borgerne kan se frem til i gennemsnit at få 5.742 kroner, oplyser Skattestyrelsen.

Hørsholm øverst på liste

Ser man alene på Region Hovedstaden, får borgerne i Hørsholm Kommune i gennemsnit mest udbetalt. Gentofte Kommune, der toppede listen sidste år, må til gengæld slå sig til tåls med en tredjeplads.

Til gengæld er Albertslund Kommune den kommune i regionen, hvor borgere får mindst udbetalt. 

I listen nedenfor kan du se de fem kommuner, der får mest eller mindst udbetalt i overskydende skat. Beløbet er det, borgerne i gennemsnit får tilbage.

Her får borgerne i regionen mest udbetaltHer får borgerne i regionen mindst udbetalt
Hørsholm (14.564 kroner)Albertslund (3.917 kroner)
Rudersdal (10.855 kroner)Bornholm (4.038 kroner)
Gentofte (9.690 kroner)Ballerup (4.380 kroner)
Herlev (7.294 kroner)Høje-Taastrup (4.422 kroner)
Lyngby-Taarbæk (6.828 kroner)Rødovre (4.476 kroner)

Kilde: Skattestyrelsen

Årsopgørelsen kan rettes endnu

Hvis du endnu ikke har været inde at tjekke din årsopgørelse, kan du stadig nå det endnu.

For selvom Skattestyrelsen kan trække de fleste oplysninger, anbefaler Karoline Klaksvig stadig, at man lige tjekker om oplysningerne stemmer.

- Uanset om man har fået en overskydende skat eller en restskat, kan man stadig nå at kontrollere, om alle oplysninger i årsopgørelsen er korrekte. Og i år er det særlig vigtigt, at man er opmærksom på befordringsfradraget. Corona-krisen har betydet, at mange har arbejdet mere hjemmefra, end de plejer og derfor ikke automatisk får fortrykt et befordringsfradrag på årsopgørelsen, siger Karoline Klaksvig.

Udbetalingerne af overskydende skat sker på baggrund af ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen, som er oplyst til og med den 31. marts. Ændrer man efterfølgende i årsopgørelsen via TastSelv, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse. Det fremgår også af årsopgørelsen, hvornår en eventuelt overskydende skat vil blive udbetalt.

For hovedparten af borgerne vil pengene stå på deres NemKonto allerede i dag, oplyser styrelsen.