Sådan svarer Vallensbæks borgmester på beskyldninger

Min kone har hverken fået opgaver eller betaling fra kommunen, siger borgmester om flere alvorlige anklager.

Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen (K), anklages for magtmisbrug og nepotisme af kommunaldirektøren i den københavnske forstadskommune. Men borgmesteren affejer alle beskyldninger i en pressemeddelelse:

Læs også: Kommunaldirektør: Borgmester misbruger magt

* Henrik Rasmussen "afviser blankt" at have pålagt kommunaldirektøren og en anden direktør at sørge for, at nogle lokale håndværkere fik en given ordre.

* Han kalder det "pure opspind", at han skulle have pålagt den tekniske forvaltning i kommunen at træffe afgørelser til fordel for hans nære pårørende.

* Henrik Rasmussen siger, at han kan dokumentere, at hans hustru aldrig har fået opgaver eller betaling fra kommunen.

* Han afviser samtidigt, at han på kommunens vegne skulle have bestilt et maleri fra sin hustru til ophængning på borgmesterkontoret - og bedt hustruens grafiske virksomhed om at producere kommunens julekort mod et vederlag.

* Henrik Rasmussen siger, at han ikke har været vidende om, at han har fået udbetalt for meget i vederlag. Han vil betale det for meget udbetalte tilbage, hedder det i pressemeddelelsen.

* Han afviser at bedt om usaglige fyringer af navngivne ledere og

medarbejdere. Han medgiver dog at have bragt afskedigelser på banen ved flere lejligheder, men "aldrig uden sagligt grundlag", lyder det.

* Til anklagen om, at Henrik Rasmussen ændrer administrationen og direktionens indstillinger i strid med god forvaltningsskik, svarer borgmesteren, at han "udfordrer forvaltningen".

* Henrik Rasmussen afviser at have tilsidesat lovgivningen ved at kræve en daginstitutionspavillon ulovligt opført i en såkaldt grøn kile.

* Han afviser med vilje at have anvist en ulovlig placering af indsamlingscontainere til spejdernes loppemarked. Han erkender dog at have bedt spejderne flytte containerne, "da de var et problem, hvor de stod".

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere