Kommunaldirektør: Borgmester misbruger magt

Kommunaldirektøren i Vallensbæk Kommune beskylder kommunens konservative borgmester for magtmisbrug.

Borgmesteren i Vallensbæk Kommune, den Konservative Henrik Rasmussen, bliver nu beskyldt for magtmisbrug og nepotisme. De alvorlige anklager kommer fra kommunens egen kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen.

Læs også: Sådan svarer Vallensbæks borgmester på beskyldninger

Anklagerne fremgår af et brev, som Altinget.dk har fået aktindsigt i.

I brevet retter kommunens kommunaldirektør, Bjarke Steen Johansen, en række alvorlige anklager mod Henrik Rasmussen.

Borgmesteren anklages for at forsøge at få placeret en daginstitution et sted, det ikke var lovligt. Borgmesteren beskyldes også for at ville benytte lokale håndværkere, selv om de ikke var billigst, og for at have forsøgt at få kommunen til at betale for et maleri, som hans kone har malet.

Fagforeningen Djøf karakteriserer forholdene i Vallensbæk Kommune som "helt usædvanlige" og "stærk problematiske".

Anklagen mod Henrik Rasmussen handler blandt andet om, at han skulle have givet ordrer om, at embedsmænd skal gennemføre tiltag, uden at kommunalbestyrelsen var blevet orienteret.

Og det er en meget alvorlig sag, påpeger professor og kommunalforsker ved SDU, Poul Erik Mouritzen, der har læst brevet.

- Hvis det er en bare nogenlunde ædrueligt udlægning, kommunaldirektøren fremsætter, er det en meget, meget usædvanlig sag i dansk kommunalpolitik. Der er elementer i sagen, der vækker mindelser om Brixtofte-sagen tilbage i slutningen af 90'erne, siger han med henvisning til Peter Brixtofte i Farum.

Borgmester Henrik Rasmussen kan slet ikke genkende det billede, som kommunaldirektøren Bjarke Steen Johansen fremstiller i sit brev af forholdene på rådhusets direktionsgange i Vallensbæk Kommune.

- Det er helt absurd. Jeg er rystet over, at man kan skrive sådan en gang løgne fra ende til anden. Direktøren vil gerne væk fra kommunen, og så er det her blevet en måde, hvorpå han og Djøf tror, man får mest muligt ud af det rent økonomisk, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik