Rebekka reddede Flemmings liv: "Jeg handlede per automatik"

Rebekka Skovsborg Caselitz genoplivede mand i ridehus. Nu er hun indstillet til Årets Hjerteredder 2020

En ellers typisk lørdag i sommeren 2019 udviklede sig hurtig til en dag, som Rebekka Skovsborg Caselitz aldrig glemmer. Den lørdag reddede hun et liv, så derfor er hun indstillet til Årets Hjerteredder 2020.

Hun var ude på rideskolen i Holte, hvor hun har hest. Hendes hest havde en masse ekstra krudt, som den skulle have brændt af, så hun gik ind i ridehallen, hvor 58-årige Flemming Møller fik undervisning af en ridelærer.

Hun kiggede rundt i ridehallen, hvor hun lagde mærke til, at Flemming Møller, som hun tidligere har mødt på rideskolen, hang ned over hestens hals, næsten som om han krammede den.

- Jeg tænkte, at det var sjovt, fordi det er noget, som børn gør og sjældent voksne, fortæller Rebekka Skovsborg Caselitz til TV 2 Lorry.

Men det var ikke tilfældet, og hvis det ikke havde været for Rebekka Skovsborg Caselitz, så var Flemming Møller måske aldrig kommet tilbage i sadlen på hesteryggen igen.

Rebekka Skovsborg Caselitz kunne se fra den anden ende af ridehuset, at Flemming Møller nu var faldet ned af hesten.

- Jeg spørger hans underviser, hvad der er galt, og om hun har brug for hjælp, fortæller Rebekka Skovsborg Caselitz.

Mit tidligere job reddede ham

Hun husker, hvordan Flemming Møllers underviser ikke svarer, da hun er helt i chok. Rebekka Skovsborg Caselitz galoperer op til Flemming Møller, og finder ud af, hvad der sker.

Hun har tidligere været sygeplejerske, så hun vidste per automatik, hvad hun skulle gøre.

Rebekka Skovsborg Caselitz tjekker hans pupiller, hun prøver at finde hans puls, og hun prøver at få ham til at svare, men han mumler meget lidt tilbage.

- Jeg kan ikke huske, hvornår der kommer andre mennesker til. Efter jeg havde tjekket ham, så begynder jeg på hjertemassage, og så spørger jeg efter en hjertestarter.

Rebekka Skovsborg Caselitz fortæller, at hun ikke vidste, om rideskolen havde en hjertestarter. Heldigvis havde de i alt held lige fået en. 

På trods af at Rebekka Skovsborg Caselitz har arbejdet som sygeplejerske, så har hun aldrig før oplevet, at hun skulle give hjertemassage.

- Jeg brækker hans ribben. Jeg ved, at det er normalt, men det er skræmmende, fortæller hun.

Rebekka Skovsborg Caselitz får monteret hjertestarteren, som begynder at analysere, og Flemming Møller får et stød, hvorefter hun fortsætter med hjertemassagen.

- Jeg husker, at jeg tænker, `du må ikke dø, du må ikke dø. ´ Jeg gør alt, hvad jeg kan, fortæller hun.

Efter hjertestoppet

Rebekka Skovsborg Caselitz har nu kæmpet for Flemming Møllers liv i 45 minutter. Da ambulancen endelig kommer, fortsætter hun med at hjælpe i form af målinger af hjertet.

Da Flemming Møller var i gode hænder på sygehuset, så kom reaktionen hos Rebekka Skovsborg Caselitz.

- Jeg gjorde det hele per automatik, så bagefter besvimede jeg. Jeg græd rigtig meget af chokket, og jeg var også helt våd af sved, hvilket jeg ikke havde lagt mærke til, fortæller hun.

Flemming Møller havde det godt dagen efter, hvis man ser bort fra de mange brækkede ribben, som Rebekka Skovsborg Caselitz knuste ved genoplivningen af ham.

Rebekka Skovsborg Caselitz gav Flemming Møller hjertemassage i 45 minutter.
Rebekka Skovsborg Caselitz gav Flemming Møller hjertemassage i 45 minutter.

Venner efterfølgende 

Rebekka Skovsborg Caselitz håber, at hendes historie kan få andre til at tænke over, om de kan førstehjælp eller ej. Og hvis de ikke kan, så vil overveje at tage nogle kurser. 

- Det er rigtig vigtigt, at man selv opsøger kurser omkring førstehjælp, hvis man ikke kan finde ud af det, da det ikke er altid, at der er nogle fagpersoner, som kan hjælpe, fortæller Rebekka Skovsborg Caselitz.

Efter episoden gik der lang tid, før Rebekka Skovsborg Caselitz kunne snakke om det. Hun er taknemmelig for, at hende og Flemming Møller er venner den dag i dag, så de sammen kan snakke om episoden.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere