Gav hjertemassage i 20 min. med brækket hånd: Lene er Årets Hjerteredder

Lene Bregnholt Larsen fra Hedehusene blev sent lørdag aften kåret som Årets Hjerteredder 2019.

- Ved at give hjertemassage og bruge en hjertestarter redder man ikke bare et liv, man redder ofte en hel familie fra tab og tragedie. Lene - jeg kan jo ikke sige, hvorfor så mange har stemt på dig som Årets Hjerteredder. Men personligt er jeg dybt imponeret over, at du i 20 ubeskriveligt hårde minutter holdt liv i din mand Anders. For øjnene af dine skrækslagne døtre. Og med en brækket hånd og en hjernerystelse, sagde Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft, da hun overrakte prisen som Årets Hjerteredder 2019 til Lene Bregnholt Larsen.

Ud over æren - og det lykkelige i at Anders Larsen forsat lever og kan være ægtemand og far - fik Lene Bregnholt Larsen en hjertestarter fra Zoll samt en check på 10.000 kr. fra Østifterne, der sammen med Hjerteforeningen står bag kåringen af Årets Hjerteredder.

- Jeg er meget glad for prisen som Årets Hjerteredder. Vores historie viser, at hjertestop kan ramme alle. Og at det derfor er vigtigt, at så mange som muligt lærer genoplivning, siger Lene Bregnholt Larsen.

Hjerteredderkurser og hjertestartere redder liv
Gennem hele Hjertegalla var der fokus på Hjerteforeningens arbejde med at redde liv, når "lynet slår ned", og et menneske falder om med hjertestop.

Det sker 11 gange om dagen - 4.000 gange om året. På den baggrund har Hjerteforeningen sammen med Dansk Råd for Genoplivning og støttet af Østifterne udviklet et gratis tilbud til alle danskere: "Hjerteredderkursus - 30 minutters introkursus i genoplivning". Hvis man kan samle en gruppe på mellem 5-15 personer, kommer Hjerteforeningens instruktører ud til gruppen og gennemfører kurset, hvorved deltagerne lærer at træde til i kraft af en basal introduktion til hjertemassage og brug af hjertestarter.

- Vi ved, at hjertemassage og indblæsninger ... 30 tryk og 2 pust ... redder liv. Men vi ved også, at hurtig brug af hjertestarter kan betyde en meget stor og positiv forskel på overlevelsen. Derfor satser Hjerteforeningen voldsomt på at dele hjertestartere ud i forbindelse med vores Landsuddeling. En gruppe kan få en gratis hjertestarter, hvis den tilsammen går 15 indsamlingsruter søndag den 28. april. Man bestemmer selv, hvor hjertestarteren skal placeres. Med i vores gratis tilbud er et udendørs varmeskab til hjertestarteren og professionel montering, fortæller Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.

 
 
Foto: Linda Johansen

Hjerteforeningens støtter og medlemmer har stemt
Hjerteforeningen havde i alt modtaget 54 indstillinger til Årets Hjerteredder. Heraf havde et dommerpanel udvalgt og nomineret tre redninger, som i en måneds tid har været præsenteret på hjerteforeningen.dk.

Her kunne Hjerteforeningens medlemmer og støtter stemme på den redning, de fandt mest beundringsværdig.

I alt blev der afgivet 2.385 stemmer inden for tidsfristen. Johannes Juul reddede sin far Allan Juul på en parkeringsplads i Aarhus.

Og Mette Holm Moesgaard, Charlotte Schultz Dahm, Birgitte Omann Christensen og Tinna Hjorth Bergstedt reddede Ulla Andreasen på deres arbejdsplads NextJob i Herning. Begge disse redninger fik omkring en fjerdedel af stemmerne. Og dermed blev Lene Bregnholt Larsen Årets Hjerteredder 2019 med ca. halvdelen af stemmerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Høje-Taastrup

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere