Pinds afløser vil sætte københavnerdagsorden i Folketinget

Der er brug for investeringer i trafik og fokus på boligmangel i hovedstadsområdet, mener Martin Geertsen, der skal afløse Søren Pind i Folketinget.

Det var ikke den helt store overraskelse for Martin Geertsen fra Venstre, at hans partifælle Søren Pind - der er uddannelses- og forskningsminister - nu træder tilbage.

Martin Geertsen har godt kendt til Søren Pinds overvejelser om at forlade dansk politik, fortæller han. 

- Det er umådelig trist for Venstre. For Søren er en politisk idéudvikler af de helt store. Og så er han jo bare - og det er sagt i al kærlighed - en kæmpe original, siger Martin Geertsen.

Martin Geertsen, der sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden, er ikke i tvivl om, hvad folketingsmandatet skal bruges til.

- København har sine udfordringer. Jeg synes, der er behov for, at nogen sætter en tydelig københavnerdagsorden i Venstres folketingsgruppe, fortæller han.

- Der er i særlig grad behov for at kigge på trængselsudfordringerne. Vi har markant behov for investeringer i hovedstadsområdet - dels i forhold til privatbilisme og dels i forhold til den kollektive trafik. Derudover ved vi, at vi mangler boliger. Der ser jeg også gerne, at regeringen og Folketinget spiller en langt mere aktiv rolle i forhold til at afhjælpe de problemer, lyder det fra Martin Geertsen. 

Bliver siddende i regionsrådet

Martin Geertsen var Venstres spidskandidat ved regionsrådsvalget i november sidste år. Her fik han 23.754 personlige stemmer. 

quote Jeg synes, der er behov for, at nogen sætter en tydelig københavnerdagsorden i Venstres folketingsgruppe.

Martin Geertsen, V. 

Og han bliver siddende i regionsrådet sideløbende med folketingspladsen, oplyser han.

Martin Geertsen og Søren Pind har kendt hinanden siden 1990'erne, hvor Geertsen var kampagneleder, da Søren Pind første gang stillede op til Borgerrepræsentationen i København.

Siden blev Geertsen selv valgt til Borgerrepræsentationen, og i 2011 blev han også valgt til Folketinget. I 2015 rakte stemmerne til en plads som stedfortræder for Søren Pind.

- Søren har jeg kendt gennem 25 år. Så på det personlige plan er det nogle triste dage, eftersom jeg ikke skal have Søren som politisk samarbejdspartner mere, siger Martin Geertsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Hedeager og Løkke

Dyb og uforbeholden undskyldning på Facebook: ”Ikke i orden at brænde Lars og Pia af”

DUP - Hediye Tyrkiet

playEfter tre år i lokalpolitik: Unges perspektiv gør en forskel

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere