Søren Pind stopper som minister og forlader dansk politik

Efter forgæves at have søgt chefstillingen hos Det Kongelige Teater forlader Søren Pind nu dansk politik.

En af Danmarks mest markante politikere forlader dansk politik, da Søren Pind (V) stopper som uddannelses- og forskningsminister.

Det sker, efter at han var tæt på jobbet som chef for Det Kongelige Teater.

- Jeg føler mig tømt. Jeg har kæmpet med hver en fiber i min krop for dét, jeg troede på i alle år. Jeg har brugt enorme kræfter på det, og jeg mangler den sidste sultne energi, siger Søren Pind til Berlingske.

Pind bekræfter dermed for første gang, at han var en del af slutspillet om den prestigefyldte post i spidsen for Danmarks nationalscene.

To ministre går af

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skriver på Facebook, at han også udtræder af regeringen og fortsætter sit arbejde som folketingsmedlem.

Statsministeriet oplyser ifølge TV2, at der inden for de næste timer vil blive meldt ud, hvad fremtiden vil bringe.

Søren Pind uddyber i interviewet, at han nok havde stillet op til et formandsvalg, hvis nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var gået i 2011.

Men "alt handler om timing".

- Jeg kan da huske, at da vi gik af i 2011, var jeg både udviklingsminister og integrationsminister, og hvor vi lå rigtig godt til i målingerne.

- Det var på det tidspunkt på ingen måde utænkeligt, at det kunne blive sådan. Men det er klart, at så blev strukturerne pludseligt låste, siger han.

Jobbet som chef for Det Kongelige Teater endte med at gå til Kasper Holten.

/ritzau

Blå bog: Søren Pind takker af

Takker af på Facebook

Søren Pind har her til aften på Facebook skrevet et længere opslag, hvor han redegør for sin beslutning.

- Politik har for mig aldrig været et levebrød eller en karriere. Jeg har hver dag følt, jeg har tjent. Og personligt kender jeg ikke til noget mere ærefuldt. Men nu føler jeg, jeg har aftjent min værnepligt. Jeg forlader derfor mit ministerium og Folketinget, skriver Søren Pind.

- Hvad tiden bringer, ved jeg ikke. Jeg har brug for at tænke over, hvad der skal ske. Jeg glæder mig til for første gang i mange år at stoppe op og fundere. Bruge tid på mine to dejlige børn. Skrive – jeg har et par bøger hængende. Møde de venner jeg simpelthen ikke har haft tid til at passe de seneste mange år. Gå en tur – eller to – - også i teatret. Være. Ikke mindst på mit elskede Bornholm, skriver Søren Pind.

Du kan læse hele opslaget nedenfor: 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Københavns Rådhus

Københavns Kommune dropper stor sexismeundersøgelse

20200330-143153-5-1920x1279we.jpg

Hæstorp Andersen vil stoppe før tid som regionsformand

makkerparishøj

Smidt ud efter Islamisk Stat-kommentar: Nu er han taget til nåde af borgmester

penge skat

Gaveregn: Alle ansatte i kommune belønnes med 1000 kroner

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere