Oplev i weekenden: Kom en tur med i Frederiksberg Have

I denne weekend viser vi jer, hvordan I kan komme ud i byens natur og finde alle dens vilde dyr, også selvom det er midt i København.

København er en af de skønneste byer i verden, og selvom natur nok ikke er det første, man tænker på, når man tænker på vores hovedstad, så er der alligevel rig mulighed for at opleve skøn natur.

I denne weekend er vi taget i Frederiksberg Have, for at se på det skønne dyreliv, som den gamle naturpark har at byde på.

Kom helt tæt på de søde gæs.

For at hjælpe os med at finde de forskellige dyr i Frederiksberg Have, har vi allieret os med naturformidler Martin Keller.

Hvis han virker bekendt, er måske fordi, I nok set ham i fjernsynet en gang eller to. Han er nemlig den ene halvdel i det naturglade makkerpar, Martin og Ketil.

Martin er ambassadør for Verdensnaturfonden. Han har også rejst verden tyndt sammen med børneorganisationen Unicef, og set alle verdens kroge. Men han mener alligevel, at den danske natur, og naturen i København, også har noget at byde på.

Hvis I er heldige kan I få øje på et lille egern. Video: Morten Raarup/TV2 Lorry
Hvis I er heldige kan I få øje på et lille egern. Video: Morten Raarup/TV2 Lorry
Foto: Morten Raarup / TV 2 Lorry

Naturen i Frederiksberg Have er både frodig og rigt på dyreliv. Her kan I blandt andet komme ud og kigge efter de små egern, der klatrer rundt i træerne. Det kræver en god bid koncentration at få øje på de små egern, men det er også en sjov og hyggelig måde at bruge lørdagen eller søndagen på sammen med familien.

I kan også opleve de søde og skønne gæs og ænder, som hygger sig ved de små søer rundt omkring i Frederiksberg Have. I skal dog huske på, at I ikke må fodre dyrene i haven. Så brødet må blive hjemme i brødkassen.

Det er sundt med frisk luft

I disse tider, hvor vi efterhånden bruger en masse tid derhjemme, er det også godt at komme ud og få luftet hjernen en gang imellem. I kan sagtens gøre det til en sjov konkurrence om, hvem der kan spotte flest dyr, eller hvem der hurtigst få øje på et egern.

Rørhønen er, med sit finurlige næb, en unik og flot fugl. Foto: Morten Raarup/TV2 Lorry

I kan også klatre rundt i træerne, for at få bevæget jer lidt, og komme helt tæt på de små dyr og fugle, der hygger sig i trætoppene. Vi har tidligere fortalt, hvordan klatring i træer er en strålende aktivitet i det fri, som I kan læse mere om her.

Så denne weekend er en skøn mulighed for at komme ud og nyde det dejlige efterårsvejr og den skønne natur, midt i København. God fornøjelse!