Kæmpe piratfest lukket i nat– men politiet roser alligevel de unge

Restauratører og københavnerne får ros for at have lyttet til politiets bekymring lørdag, men fingeren er fortsat løftet.

Noget kunne tyde på, at politiets opfordring om mere ansvarlig corona-adfærd i nattelivet ikke er faldet for døve ører.

Københavns Politi oplyser søndag morgen til TV2, at der generelt var lidt færre festende i de københavnske gader lørdag aften, end der var aftenen forinden.

Både restauratører og københavnerne får derfor ros for at have lyttet til politiets bekymring lørdag, men fingeren er fortsat løftet.

- Vi er overordnet set meget tilfredse med den ansvarlighed, der blev udvist i aftes. Særligt blandt restauratørerne, der var gode til at følge reglerne. Men der var stadigvæk mange mennesker, siger vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi, til TV2.

Politiet har i øjeblikket stort fokus på restaurationslivet som følge af den seneste tids stigende smittetal, og nattens indsats førte da også til flere sigtelser for overtrædelse af restriktionerne.

Ifølge TV2 lukkede en café og en fastfood-restaurant ikke ved midnat, og i Københavns Nordhavn blev en arrangør af en piratfest med over 300 deltagere sigtet for både overtrædelse af restaurations- og covid-19-lovgivningen.

- Det indikerer jo, at der stadigvæk er behov for, at vi er massivt til stede. Så den løftede pegefinger er fortsat løftet, siger vagtchef Jesper Frandsen til TV2.

Politiet måtte rykke ud, da denne shawarmabar på Vesterbro ikke lukkede ved midnat.
Politiet måtte rykke ud, da denne shawarmabar på Vesterbro ikke lukkede ved midnat.
Foto: Presse-fotos.dk

Rolig nat på vestegnen

Hos Københavns Vestegns Politi melder vagtchef Lars Guldborg om en stille og rolig nat.

- Det er gået fint, og vi har ikke haft nogle hændelser. Men vi har heller ikke de her piratfester ude på vestegnen, som man ser inde i København. Vores udfordring er ude på beværtningerne, men heller ikke har vi oplevet noget i nattens løb. Men derfor opfordrer vi stadig folk til at tænke sig om, siger han til TV 2 Lorry.

God adfærd på Midtsjælland

I Midt- og Vestsjællands Politikreds er nattelivet primært koncentreret i byerne Roskilde, Køge og Holbæk. Men også her er natten forløbet uden problemer, og folk har udvist god adfærd, lyder det fra vagtchef Mads Haugaard.

- Det har været meget stille og roligt. Vi har konstateret god adfærd, og der har ikke været flere forsamlet, end der kan forsvares. Vi har heller ingen sigtelser for overtrædelse af corona-restriktionerne, siger Mads Haugaard til TV 2 Lorry.

Det er ikke lykkedes TV 2 Lorry at indhente en kommentar fra Nordsjællands Politi.

Natteliv i det indre København lørdag den 12. september.
Natteliv i det indre København lørdag den 12. september.
Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Overvejer restriktioner

Meldingerne fra politikredsene kommer dagen efter, at rigspolitichef Thorkild Fogde og politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes lørdag udtrykte bekymring over adfærden blandt særligt unge i nattelivet.

Både rigspolitichefen og politidirektøren nævnte, at der kan komme yderligere restriktioner i nattelivet såsom mundbind, opholdsforbud i festgader og ændringer af åbningstider, hvis ikke de festende danskere retter ind.

Rigspolitichefen sagde, at politiet ser ”for mange håndtryk, for mange krammere, for mange grupper, for meget tæthed og for lidt ansvarlighed”, og at de har behov for alles hjælp, hvis vi skal holde smitten nede.

- Desværre ser vi lige nu, at smittetrykket er voksende, at smitten spreder sig og dukker op forskellige steder. Vi kan ikke vente med at reagere, for al erfaring viser, at så er det for sent, siger Thorkild Fogde.

Højeste smittetal målt siden april

Danmark har i løbet af de seneste uger registreret et stigende antal smittede. Lørdag blev der med 341 smittede registreret det højeste antal dagligt smittede siden 7. april.

København og hovedstadkommunerne er nogle af de steder i landet, hvor der registreres flest nye smittetilfælde. Det fik i mandags sundhedsmyndighederne til at indføre nye restriktioner i kommunerne.

Det betød blandt andet, at forsamlingsforbuddet blev sat ned fra 100 til 50 personer, og at barer og restauranter igen skulle lukke senest klokken 24 i stedet for klokken 02.

Efter denne artikels udgivelse har Københavns Politi skærpet tonen. Ledende politiinspektør Peter Dahl, som desuden er chef for beredskabet i Københavns Politi, er på ingen måde tilfreds med de unges adfærd som følge af endnu en aften og nat med alt for mange unge forsamlet i nattelivet. Han fastholder derfor, at der fortsat er grund til at løfte pegefingeren.

Hør mere politiets vurdering af de unges adfærd i nattelivet i dette indslag sendt i TV 2 Lorry søndag den 13. september. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik