Politiet med indtrængende bøn til unge: Spring festen over

Både Københavns politi og Rigspolitiet er bekymrede over lange køer til værtshusene i bylivet

Da Københavns Politi over for TV 2 Lorry lørdag morgen fortalte om deres indsats i forhold til det københavnske aften- og natteliv, var der kun ros til overs for de unge.

Alligevel valgte rigspolitichef, Thorkil Fogde, og politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes, lørdag eftermiddag at komme med en fælles - og dybt bekymret - opfordring til de samme unge: Spring festen over.

For et af de store problemer er, at mange unge søger de samme steder hen i byen - og der ender de i kø udenfor.

quote Der er mange unge i byen, og det er stærkt bekymrende

Politidirektør Anne Tønnes​​​​​

- Vi har oplevet markant tryk på restaurations- og nattelivet.  Der er mange unge i byen, og det er stærkt bekymrende. Det er min appel, at man er nødsaget til at tage fælles ansvar, så  spring festen over, hvis det er muligt, lød opfordringen fra Københavns politidirektør, Anne Tønnes.

Flere stramninger kan være på vej

Hun havde på pressemødet følge af rigspolitidirektør Thorkild Fogde, og han advarede flere gange om, at der kan være yderligere stramninger på vej.

- Der bliver behov for ekstra redskaber, hvis ikke vi ser en forbedring i situationen.  Der kan blive tale om afkortede åbningstider, yderligere forsamlingsforbud og flere krav om mundbind, for vi kan ikke leve med det her, hvis det bliver ved, lød det fra rigspolitidirektøren.

Han pegede direkte på de unges adfærd, når de er i byen.

- Der skal skrues ned for tæthed op for ansvarlighed. Vi skal se færre håndtryk, færre krammere, mindre grupper, mindre tæthed og og mere ansvarlighed, understregede han. 

quote Der skal skrues ned for tæthed  og op for ansvarlighed.

Rigspolitidirektør Thorkild Fogde.

Håber på ændret adfærd

Både han og politidirektør Anne Tønnes håber, at de unge vil ændre adfærd.

- Vores patruljer oplever i aftentimerne, at mange -  især unge - lægger tryk på restaurationer og værtshuse. Der er et stort pres ind mod beværtninger. Det er ikke inde på beværtningerne, men når de står i kø, forklarede Anne Tønnes og kom med en direkte opfordring til de unge:

Nu er det deres ansvar at sikre sig, og at I går steder hen, hvor der ikke er så mange, for ellers lurer risikoen for, at byen lukker yderligere ned.

Smittetal stiger

Dagens smittetal var endnu en mavepuster. Ifølge Statens Serum Institut er yderligere 341 mennesker kionstateret smittet siden fredag - og det er ifølge de to ledende politifolk den helt forkerte vej, det går.

- Lige nu går det ikke. lød deres konstatering.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

Lyntest

Kommuner vil skrue op for lyntest - mere personale på plejehjem og dagtilbud kan testes

Susan har skabt en virtuel moedregruppe_FB_COVER.mp4

playSusan har startet en virtuel mødregruppe: "Ingen skal føle sig alene"

vaccinationscenter

Borgere over 85 år må vente lidt på første vaccinestik

restaurant

15.000 solgte billetter: Dining Week ramt af corona-nedlukning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere